BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK5'DK
-
PİŞİRME10'DK
-
KİŞİ SAYISI2 Porsiyon
Güne güzel ve sağlıklı başlamanın kahvaltı sofralarından geçtiğini düşünenler şöyle gelsin; size lezzetli, besleyici hem de yöresel bir tarifimiz var!
Her ne kadar kahvaltılık gibi dursa da bize göre ister kahvaltınızda eşlik etsin, ister ara öğünde hatta isterseniz ana yemek olarak akşam yemeğinde tüketin.
Yapımı yöreye göre değişerek maydonoz, dereotu gibi aromatik tatlarla süslenen kaygananın pazı, ıspanak hatta hamsi ile yapılanı bile var. Değişmeyen tek kural, özündeki un-süt-yumurta üçlüsünün lezzetinden asla ödün vermediği!
Bir çeşit krep diyebileceğimiz bu lezzete ister çatal bıçakla dalın, ister rulo yapıp ellerinizle yiyin!
Her hali ile sımsıcak olan kayganayı mutlaka denemek için videomuzu izleyin.
Kaygana nasıl yapılır, nefis kaygana tarifi, kolay kaygana tarifi, yöresel lezzet kaygana ve daha birçok sağlıklı tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.
Servis Önerisi:
Özellikle Karadeniz’de çokça sevilen kaygananın yanına güzel bir de Karadeniz çayı mis gibi gider ne dersiniz?