Bayatlamış Kekli Muhallebi Tarifi
6 votes, average: 4,17 out of 56 votes, average: 4,17 out of 56 votes, average: 4,17 out of 56 votes, average: 4,17 out of 56 votes, average: 4,17 out of 5
4,17/5Toplam: 6 Oy
view 4.897
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Bayatlamış Kekli Muhallebi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Mutfağımızdaki gıdaları israf etmeden değerlendirmenin yollarını aramaya devam ediyoruz. Çay, kahve saatlerinize eşlik eden keki, tazeliğini kaybettikten sonra muhallebi yapımında kullanabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Muhallebi karışımına arzuya göre vanilya ekleyebilir, bayatlamış kek kırıntılarını toz tarçınla harmanlayabilirsiniz.

Bayatlamış Kekli Muhallebi Yapımı:

1. Soğuk sütü derin bir tencereye aktarın.
2. Toz şeker ve un ilave edip pürüzsüz bir karışım eldene kadar çırpın.
3. Hazırladığınız muhallebi karışımını kısık ateşte koyulaşana kadar pişirin.
4. Koyu bir kıvam almaya başlayan muhallebi karışımına oda sıcaklığında beklettiğiniz kremayı ekleyip 2 dakika daha karıştırarak pişirin.
5. Bayatlamaya yüz tutmuş, arta kalan ev yapımı kakaolu keki elinizle ufak parçalara ayırın.
6. Kıvam alıp koyulaşan muhallebiyi ocaktan alın. Elinizle küçük parçalara ayırdığınız kakaolu kekten servis kalıplarının taban kısımlarına serpiştirin. Üzerlerine sıcak muhallebi döküp üzerini kalan kek kırıntılarılarıyla süsledikten sonra buzdolabına kaldırıp soğumaya bırakın.
7. Arzuya göre taze nane yapraklarıyla süsledikten sonra soğuk olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER