Beyti Kebabı Tarifi
5.640 votes, average: 4,30 out of 55.640 votes, average: 4,30 out of 55.640 votes, average: 4,30 out of 55.640 votes, average: 4,30 out of 55.640 votes, average: 4,30 out of 5
4,30/5Toplam: 5.640 Oy
view 83.806
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
3

Beyti kebabı malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Beyti aşkı bambaşkadır. Öyle ki; azılı bir beytisever en güzel beytiyi yemek için şehrinin tüm restoranlarını araştırıp kararını öyle verebilir. Oysa bu çabaya hiç gerek yok; çünkü nefis beytiyi önce parmaklarınızın ucuna, sonra da evinizin mutfağınıza getiriyoruz. Nasıl mı? Önce size en yakın Migros’tan Uzman Kasap güvencesindeki dana kıymanızı alıyor, sonra derhal işe koyuluyorsunuz. Gerekli malzemelerle güzelce yoğurduğunuz kıymayı köfte haline getirip köfteyi yufkanın şefkati ile sarıp sarmalıyorsunuz. Yufka ile sarmaladığınız köfteleri verevine dilimleyip fırın tepsisine diziyor ve fırında pişmeye bırakıyorsunuz; ama bu sırada boş durmuyor diğer yandan nane, tereyağı, salça gibi birbirine çok yakışan malzemelerden harika bir sos hazırlıyorsunuz. Son olarak fırından çıkardığınız yufka ile sarmalanan köfte dilimlerinin üzerine hazırladığınız sosu gezdiriyor, keyifle midelere indiriyorsunuz.
Şimdiden uyaralım, nefis lezzetinden dolayı aman yemeyi abartmayın; çünkü beyti kebabı pek de masum sayılmaz. Hadi, nefis beyti kebabının yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

Beyti kebabı tarifi, beyti kebabı yapımı, beyti kebabı yapılışı, beyti kebabı hazırlanışı, beyti kebabı nasıl hazırlanır, beyti kebabı nasıl yapılır, beyti kebabı malzemeleri, nefis beyti kebabı, pratik beyti kebabı ve daha birçok nefis tarif MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin!

Beyti kebabı yapımı:

1. İlk olarak soğan sarımsak ve yumurta mutfak robotundan geçirilir. Ardından bir karıştırma kabına kıyma, galeta unu ve baharatlar eklenip, karıştırıldıktan sonra yoğurulur.
2. Köftelere şekil verilip fırın tepsisine alınır ve 200 derecelik fırında 15 dakika ön pişirme işlemi uygulanır.
3. Daha sonra 1 adet yufka ikiye kesilir ve içerisine eritilmiş tereyağ sürülüp köfteler yufka içerisine yerleştirilir ve rulo halinde katlanır.
4. Katlandıktan sonra verev kesilerek yağlı kağıt sürülmüş fırın tepsisine konulur ve üzerine yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika yufkaların üzeri kızarana kadar pişirilir.
5. Üzeri için bir sos tenceresi içerinde tereyağ eritilir ve domates rendesi ilave edilir. Kaynamaya başlayan sos üzerine baharatlar eklenip bir taşım daha kaynatılır ve ocaktan alınır.
6. Fırından çıkan beytiyi tabağa alıp hazırladığınız sosu üzerine dökün ve yanında yoğurt ile servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER