Cevizli Mafruka Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 2 Oy
view 3.056
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

Cevizli Mafruka Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Evde, hafif ve lezzet dolu bir tatlı tarifi ister misiniz? Cevizli mafruka tarifi MigrosTV’de. Farklı ve özel pasta, kek, hamur işleri, sütlü ve şerbetli tatlı tarifleri; Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler,sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf noktası:
Tatlının ara katlarını derin dondurucu ya da buzdolabında kıvam alana kadar soğutmaya özen gösterin.
Servis önerisi:
Arzuya göre kaymak ya da dondurma ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Cevizli Mafruka Yapımı:

1. Küçük parçalara ayırdığınız ceviz içini derin bir kaseye alın. Küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte erimeye bırakın.
2. Havanda ezdiğiniz kakule çekirdeklerini toz haline getirin. Pudra şekeri, ceviz içi ve eritilmiş tereyağını bir spatula yardımıyla karıştırın.
3. Streç film serili kaplara iki eşit parçaya böldüğünüz cevizli ve tereyağlı karışımı buzdolabında soğutun.
4. Muhallebisi için; oda sıcaklığında beklettiğiniz sütü derin bir tencereye alın. İrmik, toz şeker ve vanilya ilavesiyle sürekli karıştırarak pişirin.
5. Koyu bir kıvam aldığında ocaktan alıp soğumaya bıraktığınız muhallebi karışımını, buzdolabından çıkardığınız cevizli kat üzerine serip üzerini düzeltin.
6. Diğer cevizli katı dikkatli bir şekilde üzerine kapayıp dilimler halinde servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER