MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Cevizli Mafruka Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Evde, hafif ve lezzet dolu bir tatlı tarifi ister misiniz? Cevizli mafruka tarifi MigrosTV’de. Farklı ve özel pasta, kek, hamur işleri, sütlü ve şerbetli tatlı tarifleri; Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler,sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf noktası:
Tatlının ara katlarını derin dondurucu ya da buzdolabında kıvam alana kadar soğutmaya özen gösterin.
Servis önerisi:
Arzuya göre kaymak ya da dondurma ilavesiyle servis edebilirsiniz.

Cevizli Mafruka Tarifi
MALZEMELER
  • ceviz içi

    600 gram
  • tereyağı

    100 gram eritilmiş
  • pudra şekeri

    100 gram
  • kakule çekirdeği

    2 adet
  • irmik

    Muhallebisi için:4 yemek kaşığı
  • süt

    2,5 su bardağı
  • toz şeker

    1/2 su bardağı
  • vanilya

    1 paket
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Küçük parçalara ayırdığınız ceviz içini derin bir kaseye alın. Küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte erimeye bırakın.

  • 2. Adım

    Havanda ezdiğiniz kakule çekirdeklerini toz haline getirin. Pudra şekeri, ceviz içi ve eritilmiş tereyağını bir spatula yardımıyla karıştırın.

  • 3. Adım

    Streç film serili kaplara iki eşit parçaya böldüğünüz cevizli ve tereyağlı karışımı buzdolabında soğutun.

  • 4. Adım

    Muhallebisi için; oda sıcaklığında beklettiğiniz sütü derin bir tencereye alın. İrmik, toz şeker ve vanilya ilavesiyle sürekli karıştırarak pişirin.

  • 5. Adım

    Koyu bir kıvam aldığında ocaktan alıp soğumaya bıraktığınız muhallebi karışımını, buzdolabından çıkardığınız cevizli kat üzerine serip üzerini düzeltin.

  • 6. Adım

    Diğer cevizli katı dikkatli bir şekilde üzerine kapayıp dilimler halinde servis edin.