MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Zeytinyağlı Enginar Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Zeytinyağlı enginar tarifimiz, sofralarınıza tazelik getirecek. Bu lezzetli tarifi izlemek için buraya buyurun!

Bu tariflerimizi kaçırmayın; zeytinyağlı ıspanak sarma, ekmek üstü enginar ezme, zeytinyağlı biber dolması.

 

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi
MALZEMELER
  • ayıklanmış, soyulmuş enginar

    5 adet
  • havuç

    2 adet
  • orta boy patates

    2 adet
  • zeytinyağı

    1 çorba kaşığı
  • toz şeker

    1 çay kaşığı
  • tuz

    Bir tutam
  • dereotu

    1/2 demet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Havuç ve patatesleri küp küp doğrayın ve haşlayın.

  • 2. Adım

    Bezelyeleri de en son aynı suda haşlayın.

  • 3. Adım

    Enginarları haşlayıp tencereden alın ve başka bir tencereye dizin.

  • 4. Adım

    Üzerlerine haşladığınız sebze karışımından ekleyin.

  • 5. Adım

    1 su bardağı su ilave ettikten sonra, toz şeker ve zeytinyağını her bir enginarın üzerine paylaştırın.

  • 6. Adım

    Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirin.

  • 7. Adım

    Soğuduktan sonra, dereotu ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.