Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
6.086 votes, average: 4,75 out of 56.086 votes, average: 4,75 out of 56.086 votes, average: 4,75 out of 56.086 votes, average: 4,75 out of 56.086 votes, average: 4,75 out of 5
4,75/5Toplam: 6.086 Oy
view 125B+
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Vazgeçilmez lezzetlerimizden birini yapıyoruz; zeytinyağlı yaprak sarma. Sarma yapmadan önce asma yapraklarını suda bekletip 4-5 kez yıkamayı unutmayın. Asma yaprakları çok tuzlu olduğundan sarmanızın da bol tuzlu olması muhtemel. Önceden suda bekletmeniz, dolmanızın daha leziz olmasını sağlayacaktır.
MigrosTV’de birbirinden lezzetli zeytinyağlı tarifleri var. İzlediniz mi? Zeytinyağlı biber dolması, cevizli deniz börülcesi, zeytinyağlı kereviz.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Yapımı:

1. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağı ve dolmalık fıstık ile kavurun.
2. Pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin.
3. 1-2 dakika daha kavurun.
4. Sonra sırasıyla tencereye kuru nane, karabiber, tarçın, şeker, kuş üzümü ve yarım limonun suyunu ekleyip karıştırın.
5. Daha sonra tencereye tuzu ve 1 su bardağı kaynamış suyu ilave edin.
6. Çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin.
7. Pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp, kıyılmış maydanozları ekleyin ve soğumaya bırakın.
8. Diğer tarafta salamura asma yapraklarını ılık suyla 3-4 kez suyunu değiştirerek yıkayın.
9. Yaprakları sıkarak sudan çıkartın.
10. Tezgaha bir adet yaprak alıp serin ve içerisine 1 çay kaşığı içten koyup kenarlarını içe doğru kıvırın ve daha sonra sarın.
11. Tencerenin altını yapraklarla kapatın ve sardığınız sarmaları üzerine koyun.
12. Hepsini sardıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin, 2 bardak su ekleyin ve bir tabak kapatıp kısık ateşte yapraklar iyice yumuşayana kadar pişirin.
13. Ocaktan aldıktan sonra soğutup servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER