MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK45'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Vazgeçilmez lezzetlerimizden birini yapıyoruz; zeytinyağlı yaprak sarma. Sarma yapmadan önce asma yapraklarını suda bekletip 4-5 kez yıkamayı unutmayın. Asma yaprakları çok tuzlu olduğundan sarmanızın da bol tuzlu olması muhtemel. Önceden suda bekletmeniz, dolmanızın daha leziz olmasını sağlayacaktır.
MigrosTV’de birbirinden lezzetli zeytinyağlı tarifleri var. İzlediniz mi? Zeytinyağlı biber dolması, cevizli deniz börülcesi, zeytinyağlı kereviz.

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
MALZEMELER
  • kuru soğan

    4 adet
  • Migros zeytinyağı

    1 çay bardağı
  • Çam fıstığı

    2 yemek kaşığı
  • Migros pirinç

    2 su bardağı
  • kuru nane

    1 yemek kaşığı
  • karabiber

    1 tatlı kaşığı
  • tarçın

    1 tatlı kaşığı
  • Migros toz şeker

    1 tatlı kaşığı
  • Kuş Üzümü

    2 yemek kaşığı
  • Limon suyu

    ½
  • Kıyılmış maydanoz

    ½ demet
  • Migros tuz

    1 tatlı kaşığı
  • su

    1 su bardağı Kaynamış
  • Salamura asma yaprağı

    ½ kg
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kuru soğanı yemeklik doğrayıp, zeytinyağı ve dolmalık fıstık ile kavurun.

  • 2. Adım

    Pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin.

  • 3. Adım

    1-2 dakika daha kavurun.

  • 4. Adım

    Sonra sırasıyla tencereye kuru nane, karabiber, tarçın, şeker, kuş üzümü ve yarım limonun suyunu ekleyip karıştırın.

  • 5. Adım

    Daha sonra tencereye tuzu ve 1 su bardağı kaynamış suyu ilave edin.

  • 6. Adım

    Çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin.

  • 7. Adım

    Pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp, kıyılmış maydanozları ekleyin ve soğumaya bırakın.

  • 8. Adım

    Diğer tarafta salamura asma yapraklarını ılık suyla 3-4 kez suyunu değiştirerek yıkayın.

  • 9. Adım

    Yaprakları sıkarak sudan çıkartın.

  • 10. Adım

    Tezgaha bir adet yaprak alıp serin ve içerisine 1 çay kaşığı içten koyup kenarlarını içe doğru kıvırın ve daha sonra sarın.

  • 11. Adım

    Tencerenin altını yapraklarla kapatın ve sardığınız sarmaları üzerine koyun.

  • 12. Adım

    Hepsini sardıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin, 2 bardak su ekleyin ve bir tabak kapatıp kısık ateşte yapraklar iyice yumuşayana kadar pişirin.

  • 13. Adım

    3. Ocaktan aldıktan sonra soğutup servis edin.