Fener Balıklı Portekiz Pilavı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,73/5 Toplam: 6.400 Oy
view 42.930
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Fener Balıklı Portekiz Pilavı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pratik ve nefis tarifler MigrosTV‘de. Dünya mutfağından lezzetler ile sofranızı buluşturmaya devam ediyoruz. Daha önce Brezilya ve İspanya mutfaklarına konuk olmuştuk, bu seferki durağımız Portekiz. Pratik pilav tariflerinden biri olan Portekiz’in meşhur fener balıklı pilavını yapıyoruz. Leziz tarifimizi kaçırmayın!

Fener Balıklı Portekiz Pilavı Yapımı:

1. Zeytinyağı bir tavada kızdırın.
2. Soğan, sarımsak ve defne yapraklarını tavada iyice kavurun.
3. 5 dakika civarında kavurduktan sonra domatesleri ekleyin.
4. Daha sonra tuz, biber ve biber gevreğini tavaya ekleyin ve 5 dakika boyunca pişmeye bırakın.
5. Suyu ekleyin kaynamaya bırakın.
6. İçerisine tatlı kırmızı biber katın ve bu şekilde bir süre pişirin.
7. Ara sıra karıştırın. Biraz sonra içerisine pirinci ve balığı ekleyin.
8. Bu şekilde 5 dakika daha pişirin.
9. Piştikten sonra bir süre dinlendirin ve servise hazır hale getirin.

EN ÇOK İZLENENLER