MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fırında Oğlak Kapama Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME60'DK
  • KİŞİ SAYISI0 Porsiyon

Şöyle güzel bir oğlak kapama aldınız ama ondan nasıl bir tarif yapacağınızı
bilmiyorsanız böyle buyurun. Fırında oğlak kapama tarifi, size iyi gelecek!
Trakya bölgesinde oğlak eti, âdeta bahar mevsiminin gelişini simgeleyen bir et
çeşididir. Doğa ananın uyanmaya başlamasını, toprağın cömertliğini
Trakyalılar; oğlak etinin yer aldığı geniş sofralarla kutlar, bol çiçekli bu mevsimi
bol etli bir menüyle karşılar. Yani oğlak tandır, oğlak çevirme gibi oğlak etli
tarifler aslında birer “Hıdırellez yemeği” olmaktadır.

Oğlak kapama, uzun sürede pişen bir et olduğu için ön pişirme yaptıktan sonra
fırınlamak epey önemlidir. Yani oğlak kapama, yavaş yavaş pişecek ama nefis
lezzetinden hızlıca tükenecek bizden söylemesi!

Sıradaki videomuzda bol et suyuyla fırında pişirip pilavın üzerine eklediğimiz
oğlak kapama sizin de özel akşam yemekleriniz için ideal bir seçim olabilir. Ya
da Trakya’da olduğu gibi siz de bugünkü sofranızda oğlak kapama tarifimizle
bol renkli bahar mevsimini bol lezzetli bir yemekle karşılayabilirsiniz.
Fırında oğlak kapama nasıl yapılır, tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet
olsun!

Fırında oğlak kapama tarifi ve daha birçok farklı et tarifi için diğer videolarımızı
incelemeyi ve Youtube kanalımız Migros Türkiye’ye abone olmayı unutmayın.

Fırında Oğlak Kapama Tarifi
MALZEMELER
  • oğlak kapama

    500 gram
  • kuru soğan

    100 gram
  • salça

    20 gram
  • taze nane

    10 gram
  • prinç

    500 gram
  • et suyu

    600 gram
  • su

    200 gram
  • sıvı yağ

    50 gram
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Önceden ısıtılmış olan döküm tavada parça oğlak etlerini mühürleyin.

  • 2. Adım

    Düdüklü tencerede sıvı yağile soğanı kavurun ve salçayı ekleyin.

  • 3. Adım

    Üzerine mühürlenmiş olan oğlak etlerini ekleyin ve 200 g olan ölçülü suyu ekleyin düdüklü tencereyi kapatın.

  • 4. Adım

    Ayrı ir kapta tuz pirinç ve yağı harmanlayın ve fırın kabına koyun.

  • 5. Adım

    Üzerine pişen oğlak etini ve et suyunu dökün ve 190 derecede 30-35 dk fırınlayın.

  • 6. Adım

    Pirinç suyunu çekip etlerin üzeri kızarınca taze nane ekleyerek servis edin.