Glutensiz Selanik Gevreği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,31/5 Toplam: 6.040 Oy
view 65.001
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Glutensiz Selanik Gevreği Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Çölyak hastalarının özellikle dikkat etmesi gereken “gluten” pek çok gıdada karşımıza çıkıyor. Çölyak hastalarına özel tariflerimiz ile damak tadından ödün vermeden sağlıkla tüketebileceğiniz aperatifler hazırladık size; ister 5 çayına, ister tatlı niyetine. İşte onlardan biri; Glutensiz Selanik Gevreği. Tarifi için videomuza bekleriz.

Glutensiz Selanik Gevreği Yapımı:

1. Şeker ile yumurtaları çırpıyoruz.
2. İçerisine sıvıyağ ekliyoruz.
3. Un, kabartma tozu ekleyip kek kıvamından biraz daha katı bir hamur elde ediyoruz.
4. Sirkeyi ve kuru üzüm, fındık, ceviz, badem ekliyip karıştırıyoruz.
3. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye döküyoruz.
4. Önceden 200 derecede ısınmış fırına atıyoruz.
5. Atar atmaz fırını 160 dereceye düşürüyoruz.
6. Kekimiz piştikten sonra 20 dakika kadar soğutuyoruz.
7. Ve dilim dilim kesiyoruz.
8. Başparmak kalınlığında dilimler en ideali.
9. Kestiğimiz dilimleri tekrar tepsiye alıp 20 dakika fırına veriyoruz.
10. İki tarafını da fırınlamamız gerekiyor.
11. Bu yüzden 20 dakika sonrasında fırından alıp diğer taraflarını çeviriyoruz.
12. Bu işlemi iki sefer yaparsak tam istenilen gevrekliğe kavuşmuş oluyor.
13. İçerisine her çeşit kuru meyve ve istediğimiz kuru yemişi koyabiliriz.

EN ÇOK İZLENENLER