MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Gül Tatlısı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Gül tatlısı tarifimizi yaparken kullanacağınız margarini küp şeklinde küçültüp kısa süre ateşte tutup daha sonra kendi sıcağında erimeye bırakın. Böylelikle hamurun yapısı tam kıvamında olacaktır. Haydi bu pratik tatlı tarifi için buyurun MigrosTV’ye!


              
Gül Tatlısı Tarifi
MALZEMELER
  • un

    2 su bardağı
  • irmik

    1 su bardağı
  • ayçiçeği

    1 çay bardağı
  • yoğurt

    1 çay bardağı
  • tereyağı

    125 gr
  • kabartma tozu

    1 paket
  • fındık

    100 gr
  • su

    4 su bardağı
  • toz şeker

    4 su bardağı
  • limon

    Yarım (Suyu)
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Karıştırma kabına yumuşatılmış tereyağı, ayçiçeği ve yoğurdu aktarıp karıştırın.

  • 2. Adım

    Üzerine un, irmik ve kabartma tozu ekleyin.

  • 3. Adım

    Hepsini karıştırıp hamur kıvamına getirin.

  • 4. Adım

    Hamuru mutfak tezgahında açın ve bir bardak yardımı ile yuvarlaklar kesin.

  • 5. Adım

    3 yuvarlak hamuru birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana yerleştirin.

  • 6. Adım

    Bir kere yuvarlayıp ortadan ikiye keserek ters çevirin.

  • 7. Adım

    3 yuvarlak parçadan 2 gül şekli elde edin.

  • 8. Adım

    Ortalarına birer fındık yerleştirin.

  • 9. Adım

    170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.

  • 10. Adım

    Şerbeti için su, şeker ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın.

  • 11. Adım

    1. Gül tatlıları piştikten sonra 5 dakika bekletip soğuk şerbeti üzerine dökün. Servis yapın.