BAŞLARKEN
-
HAZIRLIK5'DK
-
PİŞİRME6'DK
-
KİŞİ SAYISI2 Porsiyon
Kabuklular ailesinden bir deniz canlısı olan karides, balığın en uyumlu
arkadaşlarından biridir. Kalsiyum, karbonat, protein gibi besin değerleri
bakımından zengin olup insan sağlığına iyi gelir. Salata, makarna gibi
tariflere çok yakışır. Balık restoranlarında ara sıcak olarak servis edilir,
tadına doyum olmaz. Deniz ürünlerini ayrı bir sevenler bilir,
sofrada karides varsa o sofra artık çok daha özeldir.
Sıradaki tarifimiz, karidesin lezzetine doyun diye geliyor!
Güveçte karides tarifimizle restoran menülerinin gözdesi olan karidesi
evinizde yapacak, doya doya yiyeceksiniz. Kendi hazırladığınız karidesi
ilk tattığınızda ünlü şeflerden eksiğiniz olmadığını
görecek hem kendinizi hem de sevdiklerinizi şaşırtabileceksiniz.
Üstelik güveçte karides yapılışı epey pratik! Önce karideslerimizi bol
sarımsakla sonra bol tereyağıyla buluşturacağız; bu iki malzemenin
büyüleyen kokusuna şimdiden kapıldığınızı tahmin ediyoruz! Sonra mı?
Onları fırında ısıtılmış güvecin sıcacık kucağına doldurup servis
edeceğiz. Güveçte karides hazır olduğunda içiniz karidesin kaynayan
suyu kadar kıpır kıpır olacak, ekmekleriniz banmak için yarışacak.
Sofradaki hiç kimse bu lezzet ortaklığına karşı koyamayacak!
Hadi, ağızlar daha fazla sulanmadan “Karides nasıl pişirilir?” sorusunun
en güzel cevabı olan güveçte karides yapılışı için videomuzun detaylarına
buyurun. Şimdiden afiyet olsun!
Migros Sanal Market üzerinden yemeye hazır karidesleri hemen satın alabilirsiniz:
Güveçte karides yapılışı ve daha birçok deniz ürünlü özel tarif için diğer videolarımızı
incelemeyi ve Youtube kanalımız Migros Türkiye’ye abone olmayı unutmayın.