Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
5,00/5 Toplam: 2 Oy
view 4.612
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Ispanaklı Tavuk Sarma Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Fileto tavuk göğüs etleri, ıspanak, zeytinyağı ve baharatların nefis bir harmanı; ıspanaklı tavuk sarma. Davet sofralarına yakışan, tadı damaklarda kalacak, sunumu harika ve çok pratik bir alternatif. Siz de menünüze mutlaka eklemelisiniz.

Püf noktası:
Tavuk etlerinin dokusunun zarar görmemesi için üzerine streç film yerleştirip sonrasında et döveceği ile döverek inceltin.

Pişirme önerisi:
Hazırladığınız ıspanaklı ve lor peynirli karışımı yağlı yapıda olup ısıyla eriyecek peynir çeşitleri ve farklı baharatlarla zenginleştirebilirsiniz.

Ispanaklı Tavuk Sarma Yapımı:

1. Kemiksiz fileto tavuk göğüs etlerini bir merdane ya da et döveceği yardımıyla inceltin. Arzuya göre tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ilavesiyle çeşnilendirin.
2. Zeytinyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Bol suda yıkayıp fazla suyunu kağıt havlu yardımıyla aldığınız körpe ıspanak yapraklarını ekleyip kısa süre soteleyin.
3. Lor peyniri ekleyip kısık ateşte 2-3 dakika kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilavesiyle lezzetlendirin.
4. İnce dövülmüş fileto tavuk göğüslerini mutfak tezgahı üzerine açıp hazırladığınız ıspanaklı/lor peynirli karışımla doldurduktan sonra dikkatli bir şekilde sarın.
5. Tavuk sarmaları öncelikle çırpılmış yumurtaya ardından galeta ununa batırıp ısıya dayanıklı fırın kabına yerleştirin.
6. Önceden ısıtılmış 200-220 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirip sıcak olarak servis yapın.

EN ÇOK İZLENENLER