Kaygana Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 3 Oy
view 3.512
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Kaygana Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Güne güzel ve sağlıklı başlamanın kahvaltı sofralarından geçtiğini düşünenler şöyle gelsin; size lezzetli, besleyici hem de yöresel bir tarifimiz var!

Her ne kadar kahvaltılık gibi dursa da bize göre ister kahvaltınızda eşlik etsin, ister ara öğünde hatta isterseniz ana yemek olarak akşam yemeğinde tüketin.

Yapımı yöreye göre değişerek maydonoz, dereotu gibi aromatik tatlarla süslenen kaygananın pazı, ıspanak hatta hamsi ile yapılanı bile var. Değişmeyen tek kural, özündeki un-süt-yumurta üçlüsünün lezzetinden asla ödün vermediği!
Bir çeşit krep diyebileceğimiz bu lezzete ister çatal bıçakla dalın, ister rulo yapıp ellerinizle yiyin!
Her hali ile sımsıcak olan kayganayı mutlaka denemek için videomuzu izleyin.

Kaygana nasıl yapılır, nefis kaygana tarifi, kolay kaygana tarifi, yöresel lezzet kaygana ve daha birçok sağlıklı tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Servis Önerisi:

Özellikle Karadeniz’de çokça sevilen kaygananın yanına güzel bir de Karadeniz çayı mis gibi gider ne dersiniz?

Kaygana Yapımı:

1. Öncelikle unu, sütü ve tuzu karıştırın, sonra yumurtaları ekleyin, en son yeşillikleri ekleyip çırpın.
2. Yanmaz tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ alıp kızdırın.
3. Ardından hamuru döküp arkalı önlü kızartın.
4. Hamur bitene kadar aynı işlemi yapın. Afiyet olsun.

EN ÇOK İZLENENLER