Kaymaklı Börek Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,54/5 Toplam: 5.560 Oy
view 38.686
totalCook
Toplam
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Kaymaklı Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kaymak, bal ya da hurma ile karıştırıldığında vücuda direnç verir. Genelde tatlılarda kullandığımız kaymağı bu sefer böreğin içine tat katması için kullandık. Misafirlerinizi için pratik ve lezzetli bir tarif arıyorsanız kaymaklı börek tarifine bir göz atmaya ne dersiniz?

 

Kaymaklı Börek Yapımı:

1. Yumurta, zeytinyağı, süt, ve kaymağı bir kasede iyice pürüzsüz olana kadar karıştırın.
2. Yufkayı açıp içerisine lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin, bir kaşık sosundan dökün.
3. Katlayıp fırın tepsisine alın.
4. Diğer yufkaları da aynı şekilde tepsiye aldıktan sonra kalan sosu üzerine gezdirip, haşhaşı serpin.
5. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER