Bulgur, salça, domates ve çeşitli yeşillikleri içerip de lezzet içermeyen tarif pek yoktur. Kısır da onlardan biri elbette. Çayın en yakın arkadaşı, böreğin sırdaşı, sarmanın güzel yakışanı, özellikle kadınların toplandığı sohbet dolu davetlerin en aranan kahramanıdır. Çay sofrası ne kadar zengin olursa olsun eğer ki kısıra yer verilmemişse o sofra eksik kalmaya mahkumdur.
Taptaze yeşillikler, çeşitli soslar ile süslendiğinde sofrada yer alan bütün lezzetleri ardında bırakır. Yapımı ne kadar kolay olsa da paylaşması da bir o kadar zordur. Lezzetinin tel tel döküldüğü, harika bir kısır yapmak için tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!
Kısır tarifi, kısır yapımı, leziz kısır tarifi, kolay kısır nasıl hazırlarım, evde kısır yapımı, kısır hazırlanışı ve daha birçok tarif MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.
Püf noktası;
- İyi bir kısır için bulgurun iyi şişmesi önemlidir. Bunun için bulgur ve su oranı iyi ayarlanmalı, bekletme süresine dikkat edilmelidir.