Kıymalı Tepsi Böreği Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
3,00/5 Toplam: 8 Oy
view 33.143
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kıymalı Börek Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bize bir yufka verin, bir tepsi, bir de fırın; hazırlayacağımız lezzet ile dünyayı yerinden oynatalım!

Hani, arasına ne koysak yakışan yufka diyoruz; dumanı üzerinde mis gibi kokusu, çıtır çıtır halleriyle pek bir davetkar böreklerin ana kahramanı? Taptaze yufkaları bulduysak her katına dökülen kıyma tanelerini düşünelim şimdi de! Mmmh! Okudukça gözler ışıldıyor, iştahlar kabarıyor; bir an önce tabaklara dilimlesek de bir çayla midemizin derinlerine kondursak diyoruz değil mi?

“Misafir ol gel bana, börekler açarım sana.” diye mırıldananları şöyle alalım. Hadi o zaman misafirlerinizin gönlünde taht kuracak, bizim gururla salınmamızı sağlayacak mis gibi bir tarifle karşınızdayız!

Nefis kıymalı tepsi böreği, kıymalı tepsi böreği nasıl yapılır, kolay kıymalı tepsi böreği ve daha birçok farklı börek tarifi için bizden ayrılmayın.

Kıymalı Börek Yapımı:

1. Sıvı malzeme için derin bir kapta süt, yumurta, sıvı yağ ve soda karıştırılır.
2. Fırın tepsisinin tabanı hafif yağlanır ve yufkalardan 2 tanesi düzgün şekilde serpilir, kalan fazla kısımları tepsi dışında bırakılır.
3. Yufkanın üzerine eşit şekilde sıvı malzeme gezdirilir ve 3 kat olacak şekilde yufka kırıştırılarak bu işleme devam edilir. Daha sonra iç kıyma malzemesi yayılır ve kalan yufkalarda aynı şekilde her kata sıvı malzeme eklenerek 3 kat daha döşenir.
4. En son dışarıda kalan yufkalar içe katlanır ve kalan sosun tamamı tepsiye dağıtılır.
5. 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

EN ÇOK İZLENENLER