Kızarmış Çıtır Karides Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 1 Oy
view 1.765
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
3

Kızarmış Çıtır Karides Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Deniz ürünlerine bayılanlar, tüm çeşitleri ile birbirinden nefis yemekler, salatalar hazırlayanlar, “Denizden babam çıksa yerim.” diyenler; bu nefis karides tarifine bayılacağınıza eminiz.

Birçok insan karidesin görüntüsü itibari ile ondan uzak dursa da kimileri için karides; bir kere başlandığında asla bırakılamayan, adeta büyük bir aşktır. Öyle ki; tezgâhta görüldüğü anda direkt satın alıp evde yemenin hayalleri sarar etrafı, tamamıyla etkisi altına girilir.

Yumuşacık beyaz eti, nefis lezzeti, içerdiği bolca D vitamini, kalsiyum ve fosforu sayesinde sağlık için oldukça faydalıdır. Düşük kalorili bir protein kaynağı olduğu için sağlıklı ve doğru bir şekilde kilo vermek isteyenlere göre harika bir seçenektir. Aynı zamanda omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan karides, beyin fonksiyonlarının düzenli gelişimi ve çalışmasında etkilidir. Bu özellikleri dolayısı ile özellikle gelişim çağındaki çocukların tüketmesi son derece önemlidir. Çocuklar yememek için bahaneler yaratsa da karidesi makarna ya da salata içlerine katarak onların keyifle tüketmelerini sağlayabilirsiniz.

Madem ki bu kadar faydalı ve leziz; bize de karides yapımının videosunu hazırlamak düşer. Lüks balık restoranlarındaki kadar şahane bir karides yiyebilmek için videomuzu izleyin. Şimdiden afiyet olsun!

Karides tarifi, karides yapımı, karides yapılışı, ev yapımı karides, karides hazırlanışı, karides nasıl yapılır, karides faydaları, karides nasıl hazırlanır ve daha birçok farklı deniz ürünü tarifi için bizi takip etmeye devam edin.

Kızarmış Çıtır Karides Yapımı:

1. Mısır gevreği, pane harcı için mutfak robotundan geçirilerek inceltilip bir kaba alınır.
2. Daha sonra ayrı bir kap içerisine yumurtalar kırılır ve çırpılır.
3. Pane işlemine geçmeden önce karideslerin üzerlerine tuz dökülür ve önce una, ardından çırpılmış yumurtaya ve son olarak mısır gevreğine bulanarak kızartmaya hazır hale getirilir.
4. Derin bir tavaya sıvı yağ eklenip kızdırılır.
5. Yeterince kızan yağ içerisine panelenmiş karidesler eklenip 10 dakika boyunca pişirilip limon ve mayonez eşliğinde servisi yapılır.

EN ÇOK İZLENENLER