Kuru Kayısı ve Ayvalı Pilav Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,08/5 Toplam: 5.885 Oy
view 46.926
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Kuru Kayısı ve Ayvalı Pilav Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kuru Kayısı ve Ayvalı Pilav Tarifimiz çok farklı! Bu lezzetli ve kolay yemek tarifini denemeye ne dersiniz?

Kuru kayısıdan yaptığımız nefis lokmaları izlediniz mi?

Daha pek çok pilav tarifi sizi MigrosTV’de bekliyor. İşte onlardan birkaçı; perde pilavı, safranlı pilav.

Kuru Kayısı ve Ayvalı Pilav Yapımı:

1. Pirinci 20 dakika ıslatın. O sırada ayvaların kabuklarını soyup küp küp doğrayın.
2. Daha sonra kuru soğanı ince ince kıyın ve tavada tereyağI ve sıvıyağ ile kavurun.
3. Ardından ayvaları ekleyin 2 dakika soteleyin; dolmalık fıstığı ve kuş üzümünü ekleyin.
4. Kuru kayısıları dörde bölün onları da ekleyin ve soteleyin.
5. Pirinçleri süzün ve onları da ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra suyu ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
6. Suyunu çekince altını kapatın ve 20 dakika dinlendirin. Dereotunu ince ince kıyıp harmanlayın ve servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER