Lahmacun İçi Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,33/5 Toplam: 12 Oy
view 27.050
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Lahmacun İçi Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Lahmacun keyfini, ev yapımı lezzetiyle sofranıza getiriyoruz.

Püf noktası: 

Kuru soğanları mutfak robotunda püre haline getirebilir, arzuya göre sivri biberlerle birlikte küçük parçalar halinde kesebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Domates püresi yerine mevsiminde sulu ve taze domates kullanabilirsiniz.

Servis önerisi:

Hazır yufkadan hazırladığınız mini lahmacunlar üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip sıcağı sıcağına servis edebilirsiniz.

Lahmacun İçi Yapımı:

1. Derin bir kaseye aldığınız orta yağlı kıymayı; sıvı yağ, püre haline getirilmiş kuru soğan, doğranmış sivri biber, kıyılmış maydanoz, domates püresi, biber salçası, nane ve tuz ilavesiyle karıştırın.
2. Elde ettiğiniz kıymalı harcı üzerini kapatıp dinlenmeye bırakın.
3. Küçük bir kaba aldığınız tereyağını bir kaşık yardımıyla karıştırın.
4. Mutfak tezgahına bir adet yufkayı serin, üzerini tereyağlı su ile yağlayıp diğer yufkayı üzerine örtün.
5. İki kat yufkayı küçük bir kalıp yardımıyla yuvarlak şeklinde kesin. Tüm yufka bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
6. Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi üzerine aldığınız yufkaların üzerine hazırladığınız kıymalı harcı eşit olarak paylaştırın.
7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 15-20 dakika kadar pişirip ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER