Manisa Bohça Kebabı Tarifi
24 votes, average: 2,92 out of 524 votes, average: 2,92 out of 524 votes, average: 2,92 out of 524 votes, average: 2,92 out of 524 votes, average: 2,92 out of 5
2,92/5Toplam: 24 Oy
view 39.803
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Manisa Bohça Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Manisa’nın efsane lezzeti bohça kebabıMigrosTV mutfağında hazırladık. Pratik ve lezzetli tarifin, tüm detaylarıyla videomuzda.

Manisa Bohça Kebabı Yapımı:

1. Etleri tencereye koyup suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
2. Daha sonra doğranmış soğanı, biberi ve domatesi ekleyip 10 dk pişirin.
3. Son olarak bezelye, tuz ve baharatları koyun.
4. Biraz daha pişirip, ocaktan alın.
5. Krep için süt, un, yumurta, tuz ve sıvıyağını karıştırın. Krep tavasında ince krepler pişirin.
6. Beşamel sosu için; sos tenceresine tereyağını koyup, eritin.
7. Üzerine unu ekleyip, kavurun.
8. Daha sonra sütü azar azar döküp, topaklanmaması için sürekli karıştırın ve koyu bir kıvam alana kadar pişirin.
9. Tuz ve karabiberini de ekleyin. Daha sonra ocaktan alın.
10. Krebin içine harcı koyup kare olacak şekilde katlayıp fırın tepsisine alın.
11. Üzerine beşamel sos ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip 180 derece fırında 15 dakika pişirin.

EN ÇOK İZLENENLER