Mercimekli Bulgur Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 805
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Mercimekli Bulgur Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sofralarınızda hafif ve lezzet dolu bir tat! Mercimekli bulgur tarifi MigrosTV’de.  Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf noktası:
Bir gece önceden suya bastığınız yeşil mercimeği diriliği gidene kadar haşlayıp kara suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Mercimekli Bulgur Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.
2. Geniş tabanlı bir pilav tenceresine aldığınız zeytinyağı ve tereyağını kızdırın.
3. Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.
4. Yıkanmış pilavlık bulguru ekleyip soğanlarla birlikte kavurun.
5. Haşlanmış yeşil mercimek ve tuz ilavesiyle çeşnilendirin.
6. Sıcak tavuk suyunu ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.
7. Son olarak kırmızı pul biber ve nar ekşisi ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla havalandırdıktan sonra demlenmeye bırakın. Arzuya göre yoğurt ilavesiyle sıcak ya da ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER