MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mercimekli Bulgur Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI5 Porsiyon

Sofralarınızda hafif ve lezzet dolu bir tat! Mercimekli bulgur tarifi MigrosTV’de.  Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf noktası:
Bir gece önceden suya bastığınız yeşil mercimeği diriliği gidene kadar haşlayıp kara suyunu süzdürdükten sonra kullanın.

Mercimekli Bulgur Tarifi
MALZEMELER
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • tereyağı

    1 tatlı kaşığı
  • soğan

    1 adet orta boy kuru
  • mercimek

    1 su bardağı haşlanmış yeşil
  • bulgur

    1,5 su bardağı iri
  • tavuk suyu

    2,5 su bardağı sıcak
  • pul biber

    1 tatlı kaşığı
  • nar ekşisi

    1 yemek kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın.

  • 2. Adım

    Geniş tabanlı bir pilav tenceresine aldığınız zeytinyağı ve tereyağını kızdırın.

  • 3. Adım

    Doğranmış kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin.

  • 4. Adım

    Yıkanmış pilavlık bulguru ekleyip soğanlarla birlikte kavurun.

  • 5. Adım

    Haşlanmış yeşil mercimek ve tuz ilavesiyle çeşnilendirin.

  • 6. Adım

    Sıcak tavuk suyunu ekleyip kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişmeye bırakın.

  • 7. Adım

    Son olarak kırmızı pul biber ve nar ekşisi ekleyip tahta bir kaşık yardımıyla havalandırdıktan sonra demlenmeye bırakın. Arzuya göre yoğurt ilavesiyle sıcak ya da ılık olarak servis edin.