MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Mürdüm Eriği Marmelatı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME35'DK
  • KİŞİ SAYISI8 Porsiyon

Bir masalın başlangıcı kadar tatlı bir tarifimiz var sırada! İster bu masalı ekmeğe sürerek deneyimleyin isterseniz de nefis bir kurabiyenin arasına doluşturun, kararınız her ne olursa sizi lezzete doyuracağı kesin!

Kahvaltı için oldukça besleyici, yemek sonrasında tatlı ihtiyacınızı giderecek kadar iddialı bir seçenek arıyorsanız mürdüm eriği marmelatı müthiş bir tercih olabilir. Tatlıya doymak aynı zamanda sağlıktan uzaklaşmamak için cevher niteliğinde olan bu seçenek, sizin tatmanız için heyecanla bekliyor!

Harika bir sonuç alabilmek için taptaze, nefis erikleri, çubuk tarçın ve şeker ile buluşturuyor ve onları 1 gece aynı kapta uyutup kaynaştırıyoruz. Daha sonra da orta ateşte tüm malzemelerin birlikte bir aşk yaşamasını sağlıyor, sonuçlara bayılıyoruz.
Aman bu lezzet karşısında bir arı gibi hissedip kendinizi tencere içerisinde bulmayın, şimdiden uyaralım! Mürdüm eriği yapımı hakkında tüm detaylar için geç kalmadan videomuzu izleyin, şimdiden afiyet olsun!

Mürdüm eriği marmelatı tarifi, mürdüm eriği marmelatı yapılışı, mürdüm eriği marmelatı nasıl yapılır, mürdüm eriği marmelatı nasıl hazırlanır, mürdüm eriği marmelatı malzemeleri, ev yapımı mürdüm eriği marmelatı, nefis mürdüm eriği marmelatı ve daha birçok marmelat tarifi için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Mürdüm Eriği Marmelatı Tarifi
MALZEMELER
  • erik

    1 kg
  • limon tozu

    1 çay kaşığı
  • tereyağ

    1 yemek kaşığı
  • çubuk tarçın

    1 adet
  • toz şeker

    400 gr
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Erikleri yıkayın, çekirdeklerini çıkarın ve pişireceğiniz tencereye ekleyin.

  • 2. Adım

    Üzerine şekeri ekleyin ve kapağını kapatıp en az 3-4 saat veya bir gece önceden bekletin.

  • 3. Adım

    Şeker ile bekletilen erikleri ocağa alıp üzerine kalan tüm malzemeleri ekleyin, erikler yumuşayana kadar pişirin; erikler yumuşacıktan sonra blender yardımı ile erikleri ezin.

  • 4. Adım

    Ardından bir kavanoza doldurun, kapağını kapatıp ters çevirip ve 1 gün bekletip servis edebilirsiniz.