Mutancana Tarifi
4.047 votes, average: 4,08 out of 54.047 votes, average: 4,08 out of 54.047 votes, average: 4,08 out of 54.047 votes, average: 4,08 out of 54.047 votes, average: 4,08 out of 5
4,08/5Toplam: 4.047 Oy
view 24.648
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Mutancana Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Geleneksel Osmanlı yemekleri MigrosTV’de! Mahmudiye, Hünkar beğendi ve Fodula‘nın ardından şimdi de sıra Mutancana tarifinde. Sevilen Osmanlı et yemeklerinden biri olan mutancana tarifini görüntülü izlemek için videomuza tıklayın.

Mutancana Yapımı:

1. Tereyağını tencerede eritin.
2. 1 adet kuzu butu irice parçalar halinde kesin ve eriyen tereyağına ekleyin.
3. Çevirerek eti mühürleyin.
4. Arpacık soğanların kabuklarının rahat soyulması için soğanları suda bekletin.
5. Suda beklemiş arpacık soğanların kabuklarını soyun, ikiye bölün ve kuzu etine ekleyin.
6. 1 baş sarımsağı, kabuklarını soymadan ve dişlerine ayırmadan ikiye bölün. Yemeğe ekleyin.
7. Bu sayede sarımsağın aromasını yemeğe vermesini sağlarsınız ve istediğiniz zaman yemekten çıkartabilirsiniz.
8. Etleri çevirin, güzelce kızarsın.
8. Unu ete ilave edin, et suyunu koyun ve altını kısıp kapağı kapalı şekilde 20-25 dakika pişmeye bırakın.
9. Geriye kalan tüm malzemeyi tencereye ilave edin ve kapağını kapatıp 20 dakika daha pişmeye bırakın.
10. Sıcak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER