Bir Fransız Kahvaltısı: Croque Madame

Kahvaltı saatine oldukça önem veren Fransızlar ağzının tadını biliyor doğrusu. Hafif kıtır bir kıvam alan tost ekmekleri arasında eriyen kaşar peyniri ve jambon muhteşem bir ikili olurken servis esnasında onlara az pişmiş sahanda yumurta eşlik ediyor. Kayısı kıvamını alan yumurta sarısı kendini bırakıyor, mideler şenleniyor, çay mest oluyor.

Kahvaltı gibi kahvaltının hakkı croque madame tarifiyle veriliyor.

Croque Madame Tarifi

2 kişilik

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:

4 dilim tost ekmeği
4 dilim jambon
4 dilim kaşar peyniri
4 yemek kaşığı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 adet yumurta sarısı
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı hardal
1/2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

Püf noktası:

Dilim kaşar peyniri yerine rendelenmiş kaşar peyniri de kullanabilir, jambon dilimlerinin sayısını arttırabilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Hazırladığınız tostları, arzuya göre önceden ısıtılmış ve hafifçe yağlanmış tavada da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Küçük bir sos tenceresine aldığınız tereyağını kısık ateşte eritin. Süt ve yumurta sarısı ilavesiyle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

Derin ve düz bir tabağa aldığınız yumurtalı karışıma tost ekmeklerini batırıp fazlasını süzdürün.

Yağlı kağıt serili bir fırın tepsisi üzerine aldığınız iki adet tost ekmeği üzerine hardal sürün. Sırasıyla; bir adet kaşar peyniri dilimi, bir dilim jambon ve diğer kaşar peyniri dilimlerini yerleştirip kapatın.

Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, hafif bir renk alana kadar 5-10 dakika kadar fırınlayın.

Önceden ısıtılmış yağsız tavaya dikkatli bir şekilde kırdığınız yumurtaları sarıları hafif sulu kalacak şekilde pişirin.

Fırından çıkardığınız jambonlu ve kaşar peynirli tostlar üzerine aldığınız porsiyonluk omletleri tuz ve taze çekilmiş tane karabiberle tatlandırdıktan sonra sıcak olarak servis edin.