Minik Minik Taneli: İncirli Kek

Yazın taze incirlisi, kışın kuru incirlisi. İncirli kek tarifinde küp şeklinde doğranmış kuru incirler hafifçe unlanıyor, bir çırpıda hazırlanan kek karışımına katıldıktan sonra fırının yolunu tutuyor. Fırından çıktığında mis gibi kokan kek ince ince dilimlendikten sonra çay eşliğinde servis ediliyor. Tadına doyum olmuyor.

Arzuya göre küçük küpler halinde doğranmış diğer kuru meyve parçaları da bu lezzete eşlik olmak için can atıyor.

İncirli Kek Tarifi

8 dilim

Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

3 adet yumurta
¾ su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı süt
12 adet kuru incir
1 adet orta boy elma
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Kek kalıbını yağlamak için:

1 tatlı kaşığı tereyağı

Püf noktası:

Kullandığınız malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin, küçük küpler halinde doğranmış kuru incirlerin dibe çökmemesi için hafifçe unladıktan sonra kek hamuruna ekleyin.

Pişirme önerisi:

Kullandığınız elma ve kuru incir oranını arttırabilir, toz şeker miktarını azaltabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaları derin bir karıştırma alıp toz şeker ilavesiyle krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Sıvı yağ ve sütü ekledikten sonra karıştırma işlemini sürdürün. Ortadan ikiye kestikten sonra ayıklayıp kabuğunu soyduğunuz elma ve kuru incirleri küp şeklinde doğrayın.

Sıvı malzemeleri eklediğiniz kek harcına elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip kıvam alana kadar karıştırma işlemini sürdürün.

Son olarak hafifçe unlanmış elma ve incir küplerini kattığınız kek hamurunu tereyağıyla yağlanmış kek kalıbına aktarıp üzerini düzeltin.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika pişirdikten sonra fırından aldığınız incirli keki dikkatli bir şekilde kalıbından çıkartıp dilimledikten sonra servis edin.