Kabak Çiçeği Kızartması

Dereotu ile süslediğinizde tam bir Ege yemeği görünümde ve lezzetinde olacak kabak çiçeği kızartması, sofralarımızın en lezzetli yardımcılarından.

kabak-cicegi

Hazırlama süresi: 20  dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

Porsiyon sayısı: 4

Malzemeler

  • 20 adet kabak çiçeği
  • 1 su bardağı maden suyu
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1çzy kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Üzeri için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

  1. Kabak çiçeklerinin ortasındaki tohumlarını ve dış kısmındaki yeşil çanaklarını zedelemeden temizleyin.
  2. Sonra yıkayıp kağıt havlu üzerinde kurutun.
  3. Bir tasın içine un soda tuz ve karabiberi koyup karıştırın pürüzsüz bir sos elde edin.
  4. Kabak çiçeklerini bu sosa batırın ve kızgın yağda kızartıp kağıt havluya çıkarın.
  5. Fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına yerleştirin.
  6. Sarmısakları ezin ve yoğurt ile karıştırın.
  7. Kızarmış kabak çiçeklerinin üzerine döktükten sonra servis edin.

Pişirme Önerisi:

Dilerseniz kızartma sosunun içine doğranmış dereotu ilave edebilisiniz.