Lokum Kıvamında Etler İçin 5 Sıra Dışı Marine Yöntemi

Mangal sezonu kapanalı çok oldu, barbekü deseniz bu mevsim sadece ev yapımı soslardan ibaret. Etin lezzetli olması için ne yapmak gerekir sorusunun kış şartlarına uygun cevaplarını verdik bu yazımızda. Mangal yoksa ocak var; iş eti marine etme sırrında bitiyor zaten. Sizin için sıradan marinasyon yöntemlerine farklı bir aroma kattık bugün ve sıradışı et marine yöntemlerini sıraladık. İçlerinde şalgam suyu bile var, siz düşünün artık.

1-  Adaçayı ve Limon Kabuğu

Zeytinyağı da var tabi. Önce limon suyu ve zeytinyağını bir güzel karıştırın sonra limon kabuklarını serpin araya ancak öncesinde rendelemeyi unutmayın. Son olarak adaçayı yapraklarını ekleyin; yapraklar ince kıyılmış olsun tabi. İsterseniz karabiber de ekleyebilirsiniz. Eti, bu mis kokulu karışımla bir güzel harmanlayın ve sonra dinlendirin.

adaçayı

2- Şalgam Suyu!

Şalgam suyunun et ile olan müthiş uyumuna, damaklarınız hayran kalacak. Tek yapmanız gereken eti şalgam suyuna batırmak ve bu şekilde bekletmek. Üstüne tuz ilave etmenize gerek yok ancak farklı bir aroma için isterseniz finalde biraz da tereyağı sürebilirsiniz.

turp3

3-  Süt ve Soğan Suyu!

Evet, yan yana yazınca pek sempatik durmuyor. Ancak böyle lezzet hikayeleri yok değil. Bir araya geldiğine lezzet fırtınası estiren yiyecekleri derlediğimiz yazımızda anlatmıştık. Mesele şu ki insan hayal edemiyor süt ve soğan suyunu ama yanına bir de kuru fesleğen ve karabiber ekleyince kıyamet kopuyor. Tüm malzemeleri karıştırıp eti harmanlayın bakın sonra ne oluyor.

sogan

4- Pekmez de Olur!

Tatlı marine yöntemleri peşindeyseniz peşimizden gelin! Şimdi size şahane bir tarif veriyoruz. Ölçüleri göz kararı mecbur; etinizin büyüklüğünü kestiremiyoruz. Soya sosu, sıvı yağ, sarımsak, zencefil, hardal tozu ve pekmezi karıştırın. Bu karışımda bekletin etlerinizi ve geceye adınızı altın harflerle yazdırın!

et pişirme sanatı

5- Yoğurt Marineli Tavuk Şiş Tarifi

Yazımızın finalini de yoğurt marinesi ile yapalım. Tarif şu şekilde.
Sebzeli Tavuk Şiş Tarifi

Malzemeler:

1 adet kuru soğan
1/4 çay kaşığı kimyon
1/4 çay kaşığı yenibahar
1/4 çay kaşığı pul biber
1/4 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
3 kaşık zeytinyağı
1 kilo kuzu kuşbaşı eti
Damak zevkinize göre sebzeler

Yapılışı:

1. Tüm malzemeleri bir kapta karıştırın.
2. Hazırladığınız harca etleri ilave edin ve yaklaşık 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
3. Sebzeleri ve eti sırasıyla şişe dizin.
4. Izgarasına yerleştirin ve dilediğiniz kıvamda pişirin.

Tarifi görüntülü olarak izlemek için tıklayın.