Susamlı Taze Fasulye Kavurması

MigrosTV mutfağında farklı lezzetleri denemeye devam ediyoruz. Sırada susamlı taze fasulye kavurması var.

fasulye-kavurmasi

Hazırlama süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 25  dakika

Porsiyon sayısı: 2-4

Malzemeler

  • ½ kilo taze fasulye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

  1. Fasulyeleri temizledikten sonra su dolu tencerede 15dakika kadar haşlayın.
  2. Hemen buzlu suya alıp renklerini kaybetmemelerini sağlayın.
  3. Tavada yağı kızdırın içine zencefil ve mini doğranmış sarmısakları yakmadan kavurun.
  4. Soya sosu, bal,susam ve pulbiberi ilave edin.
  5. Fasulyeleri bu sosun üzerine boşaltın ve tuzunu ekleyin.
  6. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın ve ılık halde servis edin.

Pişirme Önerisi:

Bal yerine dilerseniz pekmez kullanabilirsiniz.