Beyaz Et Güzellemesi: Tavuk Güveç

Kırmızı etle hazırlanan güveç olur da tavuk etli güveç olmaz mı? Elbette olur, hem de çok güzel olur. Arpacık soğanın, mantarın, baharatların ve mevsiminde etli domates ya da salçanın dâhil olduğu güveç pek sevilir, sulu olarak servis edilir. Yanına da pirinç pilavı ve kayısı hoşafı ikilisi yakıştırılır.

Tavuk çeşitlerinin Migroskop‘a özel fiyatlarla taze et reyonlarında sizi bekletildiğinin de altını çizelim.

Tavuk Güveci Tarifi

4 kişilik

Hazırlık süresi: 20 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

Malzemeler:

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 adet fileto tavukgöğsü

300 gram kültür mantarı

200 gram arpacık soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı un

1 adet defneyaprağı

1 yemek kaşığı domates salçası

2,5 su bardağı sıcak su

½ tatlı kaşığı kimyon tohumu

½ tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz sebzeleri eşit büyüklüklerde doğradıktan sonra pişme sürelerinin uzunluğuna göre güveç tenceresine ekleyebilirsiniz.

Domates salçası yerine biber salçası kullanabilir, fileto tavukgöğsü yerine kemikli tavuk parçaları da kullanabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz arpacık soğan ve sarımsakları bütün olarak bırakın, kültür mantarlarının üzerini nemli bir bezle silin.

Derin bir tencereye aktarıp kızdırdığınız zeytinyağında arpacık soğan ve sarımsakları bütün olarak soteleyin.

Tavuk göğüslerini arzuya göre bütün olarak ekleyip renk alana kadar kavurun. Un, domates salçası ve kültür mantarlarını ekleyip kavurma işlemini sürdürün. Kimyon tohumu, toz kırmızıbiber, tuz, karabiber ve defne yaprağı ile tatlandırın.

Un kokusu çıkıp sebzeler kavrulduğunda sıcak su ekleyin. Kısık ateşte ve kapağı kapalı tencerede pişirme işlemini sürdürün.

Kıvam alan güveci, sulu bir şekilde sıcak olarak bekletmeden sıcak olarak servis edin.