Orman Kebabı Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,00/5 Toplam: 2 Oy
view 2.439
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Orman Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Bolu mutfağının güzeli, sulu yemeklerin baş tacı ile hâlâ tanışmadıysanız sofranız da damaklarınız da önemli bir lezzet unsurundan mahrum demektir!

Yapımı ile hiç yormayan, lezzeti ile son derece memnun bırakan orman kebabı; dana eti, domates, patates, havuç, bezelye gibi malzemelerin katkısı ile harika bir sonuç yaratıyor. Protein ve birçok vitaminin deposu olduğu için çocuklar için de besleyici bir alternatif olan orman kebabını hemen hazırlasanız iyi edersiniz. Bu akşam yemeğinde şöyle suyuna banarak ya da yanına pilav ekleyerek tüketeceğiniz, baharatların daha da lezzetlendirdiği harika bir yemek için önce malzemeleri hazırlayın sonra doğru mutfağa ilerleyin! Orman kebabı yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda, şimdiden afiyet olsun!

Orman kebabı tarifi, orman kebabı yapılışı, orman kebabı hazırlanışı, ev yapımı orman kebabı, nefis orman kebabı nasıl yapılır, orman kebabı nasıl hazırlanır, orman kebabı malzemeleri ve daha birçok mutfağa ait nefis lezzet önerileri MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Orman Kebabı Yapımı:

1. Bir kap içerisinde kuzu etini 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve un ile harmanlayın.
2. Uygun bir tencere içerisine kalan zeytinyağını ekleyip kızdırın.
3. Etleri ilave edip karıştırarak pişirin ve suyunu salıp tekrar çekince etleri kap içine geri alın.
4. Aynı tencere içerisine ince doğranmış soğanı ekleyip tereyağını ilave edin ve kavurun.
5. Ardından küp doğranmış havucu ve patatesleri ekleyerek kavurmaya devam edin.
6. Bir süre kavrulduktan sonra eti ilave edip karıştırın. Daha sonra üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tuzunu ayarlayıp kapağını kapatın.
7. Orta ateşte malzemeler yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın. Pişen yemeğin içerisine bezelyeleri ekleyin.
8. Sos için küçük bir tava içerisine 1 tatlı kaşığı tereyağı eritip kekik ilave edip kızdırın.
9. Hazırlanan sosu yemek üzerine gezdirip kapağını kapatın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın. Yemeğin dinlendirilmesi ardından sıcak bir şekilde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER