Pekmezli Lohusa Peltesi Tarifi
5.394 votes, average: 4,44 out of 55.394 votes, average: 4,44 out of 55.394 votes, average: 4,44 out of 55.394 votes, average: 4,44 out of 55.394 votes, average: 4,44 out of 5
4,44/5Toplam: 5.394 Oy
view 51.632
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
1

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Lohusa dönemindeki annelere pratik tarifler MigrosTV’de! Daha önce lohusa kuymağı tarifi vermiştik, şimdi ise şahane bir pekmezli lohusa peltesi yapmaya ne dersiniz? Yeni doğum yapmış annelerin enerjisini yükseltecek yiyeceklerden biri olan pelte tarifi şimdi yayında!

YAPILIŞI:

1. Su ve pekmezi tencereye alıp nişastayı ekleyin.
2. Çırpma teliyle sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin.
3. Altını kısın 8-10 dakika daha kaynatın.
4. Ocağı kapatın ve fıstıkları da ekleyip karıştırın.
5. Cam kabı ıslatıp pelte sıcakken dökün.
6. Soğumasını bekleyip dilimleyin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER