MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pilavdan Köfte Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI15 Porsiyon

Yemeklerinize eşlik eden pilavı, tazeliğini kaybettikten sonra, köfte yapımında kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Pilavdan köfte tarifimiz, hem pilavınızı değerlendirmenizi sağlayacak, hem de sofralarınız için farklı bir alternatif olacak. Detaylar için videomuzu izleyin. Bu tariflerimiz de ilginizi çekecek; Peynirli ekmek dilimleri, bayat ekmekli semizotu salatası.

Püf noktası:

Kullandığınız pirinç pilavının tat ve yoğunluk durumuna göre kullandığınız un miktarını azaltıp arttırabilir, servis esnasında kullanacağınız yeşillikleri köfte harcına da katabilirsiniz.

Pilavdan Köfte Tarifi
MALZEMELER
  • -pirinç- pilavı

    2 su bardağı
  • yumurta

    1 adet
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • un

    3 yemek kaşığı
  • kekik

    1 tatlı kaşığı
  • nane

    1 tatlı kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • galeta unu

    Kızartma için; 1 su bardağı
  • ayçiçek yağı

    1,5 su bardağı
  • reyhan

    Servisi için; 5 dal taze
  • maydanoz

    5 dal taze
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Geniş bir karıştırma kabına aldığınız doğranmış kuru soğanları; yumurta, kekik, nane ve tuz ilavesiyle karıştırın.

  • 2. Adım

    Bir gece önceden pişirdiğiniz arta kalan pirinç pilavı ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle yoğurmaya başlayın.

  • 3. Adım

    Toparlanan köfte harcından yağlanmış ellerinizle küçük parçalar kopartıp şekil verin.

  • 4. Adım

    Galeta ununu çukur bir tabağa alıp hazırladığınız köfteleri bulayın. Kızartmalık ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın.

  • 5. Adım

    Hazırladığınız köfteleri, derin ve kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde dinlendirip incecik kıyılmış reyhan ve maydanoz ilavesiyle bekletmeden servis edin.