Pilavdan Köfte Tarifi
4 votes, average: 3,75 out of 54 votes, average: 3,75 out of 54 votes, average: 3,75 out of 54 votes, average: 3,75 out of 54 votes, average: 3,75 out of 5
3,75/5Toplam: 4 Oy
view 5.597
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
15

Pilavdan Köfte Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yemeklerinize eşlik eden pilavı, tazeliğini kaybettikten sonra, köfte yapımında kullanabileceğinizi biliyor musunuz? Pilavdan köfte tarifimiz, hem pilavınızı değerlendirmenizi sağlayacak, hem de sofralarınız için farklı bir alternatif olacak. Detaylar için videomuzu izleyin. Bu tariflerimiz de ilginizi çekecek; Peynirli ekmek dilimleri, bayat ekmekli semizotu salatası.

Püf noktası:

Kullandığınız pirinç pilavının tat ve yoğunluk durumuna göre kullandığınız un miktarını azaltıp arttırabilir, servis esnasında kullanacağınız yeşillikleri köfte harcına da katabilirsiniz.

Pilavdan Köfte Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Geniş bir karıştırma kabına aldığınız doğranmış kuru soğanları; yumurta, kekik, nane ve tuz ilavesiyle karıştırın.
2. Bir gece önceden pişirdiğiniz arta kalan pirinç pilavı ve azar azar eklediğiniz un ilavesiyle yoğurmaya başlayın.
3. Toparlanan köfte harcından yağlanmış ellerinizle küçük parçalar kopartıp şekil verin.
4. Galeta ununu çukur bir tabağa alıp hazırladığınız köfteleri bulayın. Kızartmalık ayçiçek yağını derin bir tencerede kızdırın.
5. Hazırladığınız köfteleri, derin ve kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Kağıt havlu üzerinde dinlendirip incecik kıyılmış reyhan ve maydanoz ilavesiyle bekletmeden servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER