MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Pilavlı Tavuk Dolma Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME90'DK
  • KİŞİ SAYISI6 Porsiyon

Onların kızarmış hindisi varsa bizim de pilavlı tavuk dolmamız var! Özellikle yılbaşı sofralarının yıldızının sofradaki yerini tehlikeye atacak nefis bir tarif var sırada.

  Özel akşam yemeği davetlerine yakışacak güzellikte, herkese yetecek berekette, yormayacak pratiklikte pilavlı tavuk dolmayla daha fazla geç kalmadan tanışın deriz.

   Pilavı tabaklara tane tane dökülürken iştah kabartacak, ağır ağır pişerken baharatlarının kokusuyla sarhoş, tadıyla mest edecek nefis dolmadan ikinci kez istemekte tereddüt yaşamayacağınız çok güçlü bir ihtimal! Hadi bu akşam yemeğinde ona yer açın ve hemen hazırlıklara koyulun. Yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

   Pilavlı tavuk dolma tarifi, pilavlı tavuk dolma nasıl yapılır, pilavlı tavuk dolma yapılışı, pilavlı tavuk dolma yapımı, evde pilavlı tavuk dolma nasıl hazırlanır, pilavlı tavuk dolma hazırlanışı ve daha farklı birçok lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Püf Noktası ;

  • Garnitür olarak haşlanmış sebzeler kullanabilirsiniz.
  • Tavuk içerisindeki pilavın hamur olmaması için yerleştirilmesi serbest ve fazla basılmamış şekilde olmalıdır.
Pilavlı Tavuk Dolma Tarifi
MALZEMELER
  • bütün tavuk

    1 adet
  • yoğurt

    Sosu İçin; 1 tatlı kaşığı
  • sıvı yağ

    2 yemek kaşığı
  • domates salçası

    1 tatlı kaşığı
  • pilavlık pirinç

    Pilav İçin ; 2 su bardağı
  • tereyağı

    2 yk.
  • sıvı yağ

    2 yk.
  • dolmalık fıstık

    Yarım çk.
  • kuş üzümü

    Yarım çb.
  • tuz

    1 tk.
  • tarçın

    1 çk.
  • karabiber

    1 çk.
  • su

    2 sb. sıcak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Pilav tenceresi içerisine tereyağı ve zeytinyağı alınarak kızdırılır.

  • 2. Adım

    Önceden güzel bir şekilde yıkanmış ve suyu süzülmüş olan pirinçler eklenerek 4 dakika kavrulur.

  • 3. Adım

    Ardından dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenerek 1 dakika daha kavrulduktan sonra tarçın ve karabiber eklenip karıştırılır.

  • 4. Adım

    Son olarak üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ayarlanarak kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.

  • 5. Adım

    Güzelce yıkanan tavuk içerisine hazırlanan iç pilavı fazla bastırmadan serbest bir şekilde yerleştirin.

  • 6. Adım

    Daha sonra tavuğun ayakları derisinde açtığınız delik içerisinden geçirilerek sabitlenir.

  • 7. Adım

    Açık kalan alanlar ise şiş yardımıyla kapatılıp yağlanmış borcama yerleştirilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 60 dakika pişirilir.

  • 8. Adım

    Uygun bir karıştırma kabı içerisinde yoğurt, sıvı yağ ve domates salçası karıştırılıp pişen tavuğun üzerine sürülerek 15 dakika daha kızarana kadar pişirilip sıcak bir şekilde servis edilir.