Pilavlı Tavuk Dolma Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
0,00/5Toplam: 0 Oy
view 2.117
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Pilavlı Tavuk Dolma Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Onların kızarmış hindisi varsa bizim de pilavlı tavuk dolmamız var! Özellikle yılbaşı sofralarının yıldızının sofradaki yerini tehlikeye atacak nefis bir tarif var sırada.

  Özel akşam yemeği davetlerine yakışacak güzellikte, herkese yetecek berekette, yormayacak pratiklikte pilavlı tavuk dolmayla daha fazla geç kalmadan tanışın deriz.

   Pilavı tabaklara tane tane dökülürken iştah kabartacak, ağır ağır pişerken baharatlarının kokusuyla sarhoş, tadıyla mest edecek nefis dolmadan ikinci kez istemekte tereddüt yaşamayacağınız çok güçlü bir ihtimal! Hadi bu akşam yemeğinde ona yer açın ve hemen hazırlıklara koyulun. Yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

   Pilavlı tavuk dolma tarifi, pilavlı tavuk dolma nasıl yapılır, pilavlı tavuk dolma yapılışı, pilavlı tavuk dolma yapımı, evde pilavlı tavuk dolma nasıl hazırlanır, pilavlı tavuk dolma hazırlanışı ve daha farklı birçok lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın.

Püf Noktası ;

  • Garnitür olarak haşlanmış sebzeler kullanabilirsiniz.
  • Tavuk içerisindeki pilavın hamur olmaması için yerleştirilmesi serbest ve fazla basılmamış şekilde olmalıdır.

Pilavlı Tavuk Dolma Yapımı:

1. Pilav tenceresi içerisine tereyağı ve zeytinyağı alınarak kızdırılır.
2. Önceden güzel bir şekilde yıkanmış ve suyu süzülmüş olan pirinçler eklenerek 4 dakika kavrulur.
3. Ardından dolmalık fıstık ve kuş üzümü eklenerek 1 dakika daha kavrulduktan sonra tarçın ve karabiber eklenip karıştırılır.
4. Son olarak üzerine sıcak su eklenir ve tuzu ayarlanarak kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.
5. Güzelce yıkanan tavuk içerisine hazırlanan iç pilavı fazla bastırmadan serbest bir şekilde yerleştirin.
6. Daha sonra tavuğun ayakları derisinde açtığınız delik içerisinden geçirilerek sabitlenir.
7. Açık kalan alanlar ise şiş yardımıyla kapatılıp yağlanmış borcama yerleştirilip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 60 dakika pişirilir.
8. Uygun bir karıştırma kabı içerisinde yoğurt, sıvı yağ ve domates salçası karıştırılıp pişen tavuğun üzerine sürülerek 15 dakika daha kızarana kadar pişirilip sıcak bir şekilde servis edilir.

EN ÇOK İZLENENLER