Portakal Reçeli
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 9.116
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
10

Portakal Reçeli Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Kış mevsiminin en leziz, en sulu, en vitaminli, en turuncu ve en mis kokulu meyvelerinden biri olan portakaldan yararlanıp birbirinden nefis tarifler denemeye bayılanlardan mısınız? Yemek ya da tatlı gibi aklınıza gelen birçok tarife portakal sihrini ekleyip sonucun mükemmel olacağına güvenenlerden misiniz? Eğer öyleyse, sıradaki tarifimize bayılacağınızdan eminiz; karşınızda portakal reçeli!
Taptaze portakalların kabuğunu soyduktan sonra ufak ufak doğrayın ve şeker ile buluşturup kaynamaya bırakın; işte bu kadar basit! Yapımı son derece pratik olan bu nefis reçel ile kahvaltı sofranıza renk ve lezzet katmaya hazır olun! Rengi ile davet eden portakal reçelinizi önce minik minik kavanozlara sonra şirin mi şirin reçel kâselerine doldurun!

Peynirin yakınına onun için yer açın ve diğer yandan da ekmekleri kızartın. Çayı heyecanlandırarak daha çok fokurdatın, ev halkını sevinçten havalara uçurun! Her adımında ruhunuza tatlılık katacak bu reçele daha fazla geç kalmamanız için detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet olsun!

 

Portakal Reçeli Yapımı:

1. İlk olarak bir tencerenin içerisine kabukları hafifçe soyulmuş olan portakalları ve suyu ekleyip 15 dakika kadar acısı çıkana dek kaynatın.
2. Ardından süzüp portakalları doğrayın.
3. Bir tencerenin içerisine portakal suyu, su ve şekeri ekleyip kaynatın.
4. Kaynayınca içerisine portakalları ve karanfili ekleyip kıvam alana dek kaynatmaya devam edin.
5. Kıvam alınca limon suyunu ekleyip 10 dk daha kısık ateşte kaynatıp ocaktan alın.
6. Steril edilmiş kavanozlara ekleyip kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirip bir gün bekletin.
7. Ardından serin ve güneş görmeyen bir de saklayıp tüketebilirsiniz.

EN ÇOK İZLENENLER