Portakal ve Yoğurtlu Tart Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,26/5 Toplam: 5.554 Oy
view 65.178
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Portakal ve Yoğurtlu Tart Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Pratik tart tarifleri MigrosTV’de! Bugün mutfağımızda portakal ve yoğurtlu tart pişiyor. Akşam mönünüze  yakışır yoğurtlu hafif tarifler de MigrosTV‘de. Mesela enfes bir yoğurtlu meyveli parfe tarifine ne dersiniz? Detaylar için videomuza bekleriz.

Portakal ve Yoğurtlu Tart Yapımı:

1. Tuzsuz bademleri rondoda iyice çekin.
2. Badem, toz şeker, tuz ve unu ekleyerek iyice karıştırın.
3. Tereyağını da ekleyerek tart hamuru elde edene kadar iyice karıştırın.
4. Altı çıkabilen bir kek kalıbına koyarak 15 dakika buzlukta bekletin.
5. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın ve tartınızı üzeri kızarana kadar pişirin.
6. Bir kaseye 2 çorba kaşığı soğuk su koyun ve jelatini üzerine serperek 5 dakika bekletin.
7. Kremayı bir sos tavasına alın kaynamaya başladığında jelatin karışımını yavaş yavaş içine karıştırın.
8. Bir kasede yoğurt ve esmer şekeri karıştırın sonra jelatinli karışımı da ekleyin.
9. Karışımınızı tart tabanınızın üzerine yayın ve en az 2 saat buzdolabında bekletin.
10. Portakalları yuvarlak şekilde dilimleyerek tartınızı süsleyin.

EN ÇOK İZLENENLER