MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Sebzeli Soslu Piliç But Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME45'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Ana yemeklerin vazgeçilmezi beyaz et, yanına bu kez köz sebzeleri alıyor… Başrolde, Migros iyi et reyonlarında tavuk var… Köz sebzeler eşliğinde sunabileceğiniz lezzeti bol piliç but tarifimiz, çok pratik!

Püf noktası:

Marinasyon karışımına buladığınız piliç kalçalı butları üzerini örttüğünüz fırın kabında, buzdolabında 1-2 saat kadar bekletebilir sonrasında pişirebilirsiniz.

Pişirme önerisi:

Arzu ettiğiniz kuru ve taze baharatları ekleyebilir, önceden közlediğiniz sebzeleri de tarife ekleyebilirsiniz.

Sebzeli Soslu Piliç But Tarifi
MALZEMELER
  • piliç kalçalı but

    4 adet
  • yeşil biber

    2 adet orta boy
  • kırmızı biber

    2 adet orta boy
  • soğan

    10 adet arpacık
  • sarımsak

    2 diş
  • tavuk baharatı

    1 yemek kaşığı
  • zeytinyağı

    3 yemek kaşığı
  • sos

    3 tatlı kaşığı barbekü
  • domates salçası

    1 tatlı kaşığı
  • kekik

    1 çay kaşığı
  • pul biber

    1/2 tatlı kaşığı
  • tuz

    1 çay kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz piliç kalçalı butları geniş bir kaba alın.

  • 2. Adım

    Domates salçası, barbekü sos, tavuk baharatı, zeytinyağı, tuz, kekik, pul biberi küçük bir kasede çırpın.

  • 3. Adım

    Arpacık soğanları ve sarımsakların kabuklarını soyup bütün halde bırakın. Yeşil ve kırmızı biberleri ince ince doğrayın.

  • 4. Adım

    Fırın kabına aldığınız tavukları hazırladığınız sosla harmanlayın, doğranmış sebzeleri ekleyip önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sos ilavesiyle sıcak olarak servis edin.