Soğan Halkalı Peynir Köfteleri Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,80/5 Toplam: 5 Oy
view 2.204
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
6

Soğan Halkalı Peynir Köfteleri Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Soğan halkalarının nefis lezzetini evinize getiren, peynir köfteleriyle bir arada göz alıcı bir sunuma ilham veren tarifimiz; soğan halkalı peynir köfteleri.

Püf noktası:

Kıvam alıp dağılmamaları için peynir dolgulu soğan halkalarını derin dondurucuda bekletmeye ve kızgın yağda kızartmaya özen gösterin.

Soğan Halkalı Peynir Köfteleri Yapımı:

1. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı iri halkalar halinde dilimleyin. Farklı boyutlarda olan soğan halkalarını çıkartıp zarlarını alın.
2. Ayıklayıp bol suda yıkadığınız ıspanakları kaynar suda 2 dakika kadar haşlayıp fazla suyunu süzdürün. Pastırma dilimleri ve haşlanmış ıspanakları ince ince dilimleyin.
3. Suyunu süzdürdüğünüz labne peynir, rendelenmiş eski kaşar, ince ince doğranmış pastırma, doğranmış ıspanak, doğranmış kırmızı biber turşusu, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın.
4. Sosu için; domates püresi, közlenmiş kırmızı biber turşusu, zeytinyağı, balsamik sirke, sarımsak, taze fesleğen yaprağı, tuz ve karabiberi mutfak robotunda püre haline gelene kadar karıştırın. Kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
5. Soğan halkalarını yağlı kağıt serili bir tabağa dizin, orta kısımlarını hazırladığınız peynirli iç harçla doldurup derin dondurucuda en az 30 dakika kadar bekletin.
6. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Un ve pankoyu ayrı kaselere alın. Derin dondurucudan çıkardığınız peynirli soğan halkalarını sırasıyla; un, çırpılmış yumurta ve iri ekmek kırıntılarına buladıktan sonra kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
7. Ocaktan aldığınız peynir köftelerini sıcağı sıcağına hazırladığınız domates sosu eşliğinde servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER