MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME30'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Nefis bir pirinç pilavına ne dersiniz? Pilav yapmak zordur, kıvamını tutturmak en zoru! Tane tane pirinç pilavı nasıl yapılır? Cevabı videomuzda. Siz de evde kendiniz deneyerek yapabilirsiniz. Pirinç pilavı tarifi ve daha pek çok tarifin püf noktalarıyla anlatıldığı videolarımız için MigrosTV’yi takipte kalın.

Tane Tane Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?
MALZEMELER
  • pirinç

    1 sb
  • su

    1.5 sb sıcak
  • sıvı yağ

    3 yk
  • tereyağı

    2 yk
  • Tuz

  • limon suyu

    Birkaç damla
  • su

    Islamak için:3 sb ılık
  • tuz

    3 yk
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Pirinç soğuk su ile yıkayıp, ılık tuzlu suda yarım saat kadar bekletin.

  • 2. Adım

    Soğuk su ile pirinçlerin nişastası gidene kadar bolca yıkayın.

  • 3. Adım

    Yayvan bir tencereye sıvı yağ ve tereyağının bir kısmını koyun.

  • 4. Adım

    Pirinçlerin yanmasına ve kırılmasına izin vermeden kavurun.

  • 5. Adım

    Üzerine su ilave edip, limon suyu ve tuzu da ekledikten sonra, kapağı kapalı olarak kaynamaya bırakın.

  • 6. Adım

    Kaynamaya başlayınca altını muhakkak kısın ve suyunun çekmesi bekleyin.

  • 7. Adım

    Kapak bir kez açılıp pilavı alt üst yapabilirsiniz.

  • 8. Adım

    Kalan tereyağını da ilave edin ve ocağın altını kapatın.

  • 9. Adım

    Tencerenin kapağı delikli ise kağıt havlu kapamadan demlenmeye bırakın. Ancak tencere kapağının deliği yok ise kağıt havluyu pilavın üzerine örtüp, kapağını kapatın ve pilavı demlenmeye bırakın. Afiyet olsun.