Tantuni Tarifi
9 votes, average: 2,78 out of 59 votes, average: 2,78 out of 59 votes, average: 2,78 out of 59 votes, average: 2,78 out of 59 votes, average: 2,78 out of 5
2,78/5Toplam: 9 Oy
view 6.248
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Tantuni Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Sokak lezzetlerini sever misiniz? Şöyle bir gece konser ya da gezinti sonrasında köfte ekmek yemeyi, midye dolma ya da nohutlu pilav? Peki ya tantuni?

Şimdi o sokak lezzetlerinin en lezizlerinden birini evinize taşımaya ve aynı lezzeti yakalamaya ne dersiniz, kocaman bir evet mi?
O halde “Yaprak döner bir yanımız, bir yanımız tantuni” diye ona methiyeler dizen, tantunisi lavaşa ya da o yumuşacık ekmeğe sarılırken kendinden geçen, sevgi dolu insanları şöyle alalım ve geleneksel tarifimiz, lezzet harikası tantuni ile başlayalım.

Tantuni tarifi, leziz tantuni tarifi, tantuni nasıl yapılır, evde yapım tantuni, evde tantuni nasıl yapılır ve farklı birçok etli tarif için MigrosTV videolarını izlemeye devam edin.

Püf Noktası:

Önceden dinlendirilmiş bonfile et ve önceden ısıtılmış sac tava kullanmayı tercih edin.
Servis Önerisi: Bekletmeden, sıcak olarak servis edin. İsteğe göre yanına sivri ya da kornişon turşu biber ekleyin.

 

Migros’tan aldığınız ete güvenmeniz için bir sebebiniz var!

  1. Migros, Türkiye’nin her yöresinden, düzenli olarak denetlediği iş ortağı çiftçilerden Türkiye’nin en büyük işleme kapasiteli kendi tesisine alım yaparak işler.
  2. Migros’taki tüm etler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın belirlediği esaslara uygun şekilde çiftlikten sofraya kadar %100 veteriner hekim kontrolünde takip edilir.
  3. Migros Gıda Güvenliği Sistemi kapsamında 60 kişilik uzman kalite ekibi, 220 kalite kontrol noktasında denetimleri gerçekleştirir.
  4. Etler, et işleme tesisimizden size ulaşana kadar 0-4°C’de soğuk zincir ile her aşamada korunmaktadır.
  5. Migros’ta et reyonları, her gün yeniden taze ürünler ile hazırlanır.
  6. Migros Perakende Akademisi, Taze Gıda Fakültesi,
  7. Et bölümünde eğitim gören kasaplarımız etleri sizin için hazırlar.

Püf Noktası;
Pişirme sırasında saca arada bir eklenen su ya da et suyunun amacı, sacın sıcaklığını kontrol
etmek ve tantuninin sarılacağı ekmeği yumuşatmak için buhar sağlamaktır.Önceden
dinlendirilmiş et kullanmayı tercih edebilir, et suyu yerine aralarda çok az miktarda su ekleyerek
de ocağı ateşleyebilirsiniz.Önceden ısıtılmış wok tava yerine tantuni yapımında sac tava
kullanmayı tercih edebilirsiniz

Tantuni Yapımı:

1. Bonfile yi küçük küpler ya da şeritler halinde doğrayın.
2. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri minik küpler halinde kesin.
3. Wok ya da sac tavayı önceden kısık ateşte etleri alın. Tahta bir kaşık ya da spatula yardımıyla
. arıştırarak soteleyin
4. Ortadan ikiye böldüğünüz beyaz ekmeğin iç kısmını kavrulan etlerin üzerine bastırın, yağını alın.
5. Doğranmış domatesleri ilave ettikten sonra aralarda karıştırarak kısa bir süre daha pişirme
. şlemini sürdürün.
6. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı incecik piyazlık doğrayın. Maydanozları incecik
. ıyın.maydanoz doğranmış kuru soğanı yoğurup katın.
7. Hazırladığınız salata karışımını ekmeklerin içine paylaştırıp kapattıktan sonra sıcak olarak
. ekletmeden servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER