Tavuklu Silor Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,71/5 Toplam: 7 Oy
view 12.764
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Tavuklu Silor Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Anadolu Lezzetleri’nden nefis bir öneri; Artvin tavuklu silor MigrosTV’de!

Püf noktası:

Piyazlık doğranmış kuru soğanları öncelikle yüksek ardından da kısık ateşte uzun süreli olarak kavurmaya özen gösterin.

Arzu ettiğiniz baharatları ekleyebilirsiniz.

Tavuklu Silor Yapımı:

1. Bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz tavuk kalçalı butları, üzerini geçecek kadar su ilavesiyle orta ateşte haşlayın.
2. Haşlanmış tavuk etlerini deri ve kemik kısımlarından dikkatli bir şekilde ayıkladıktan sonra tel tel ayırın.
3. Kurutulmuş yufka ruloları Anadolu Lezzetleri siloru ısıya dayanıklı bir fırın kabına dizin.
4. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanları ince piyazlık doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tavada kızdırın.
5. Doğranmış kuru soğanları ekleyip yüksek ateşte sotelemeye başlayın. Esmer şeker ve elma sirkesi ilavesiyle renk alana kadar pişirmeye devam edin.
6. Dolmalık fıstık ve kuş üzümü ilavesiyle çeşnilendirdiğiniz karamelize soğanı ocaktan alın. Ditilmiş tavuk etleriyle harmanlayın.
7. Fırın kabına dizdiğiniz yufkaları tavuk suyuyla ıslatıp soğanlı harcı ekledikten sonra önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında, 15-20 dakika pişirin.
8. Rendelenmiş sarımsaklı yoğurt ve naneli /pul biberli tereyağı eşliğinde ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER