Tekirdağ Köfteli Mantı
1 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 51 vote, average: 5,00 out of 5
5,00/5Toplam: 1 Oy
view 1.522
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
0

MALZEMELER

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Tekirdağ köftesi için Tekirdağ’a kadar gitmeyi göze alan lezzet âşıkları burada mı? Peki, âşık olduğunuz bu lezzeti başka biçimlerde görüp ona yeniden âşık olmaya hazır mısınız? Eğer ki cevabınız evetse gelin peşimizden, pişman olmayacağınızın garantisini veriyoruz!

İşten döndüğünüzde hazırlayabileceğiniz kadar pratik, en özel misafirlere sunabileceğiniz kadar sıra dışı bu tarife hayran kalacaksınız! Hazırlama aşaması ise oldukça basit. Taptaze yufkaların arasına yerleştirdiğimiz Tekirdağ köftelerini, borcama dizip fırına doğru uğurluyoruz. Diğer yandan mantının olmazsa olmaz süslemelerini hazırlıyoruz. Sadece 30 dakikada pişen, çıtır çıtır mantıları yoğurtla buluşturduktan sonra midelere şölenle uğurluyoruz. Hadi daha fazla geç kalmadan tarifimizi hemen deneyin, şimdiden afiyet olsun!

YAPILIŞI:

1. Yoğurt yağ ve yumurta bir kabın içerisinde çırpılır. Yufkalar ikiye katlanır içlerine hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürülür.
2. Tekirdağ köfteler uç uca konularak yufka sarılır ardından yufkalar 2 cm kalınlığında kesilir ve tepsiye dizilir. Üzerine kalan harçtan sürülür ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilip servis edilir.
3. Sosu için bir tavaya tereyağ salça ve toz biber ilave edilir ve kaynayınca ocaktan alınır.
4. Yoğurtlu sos için bir kabın içerisine yoğurt ve ezilmiş sarımsak eklenip karıştırılır.
5. Sosları sıraya göre önce üzerine sarımsaklı yoğurt ardından kavrulmuş salçalı sos ilave ederek servis edilir

EN ÇOK İZLENENLER