Tokat Pağacı Tarifi
4 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 54 votes, average: 4,00 out of 5
4,00/5Toplam: 4 Oy
view 2.361
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Tokat pağacı malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Hayır hayır yanlış okumadınız; Tokat poğaçası falan değil, “Tokat Pağacı” Yani anlaşılacağı üzere en baştan ismi ile nevi şahsına münhasır bir lezzet!

Demleyin çayları, Tokat’a konuk oluyoruz! Yapısı ile normal ekmekten daha sert olsa da kahvaltılara yakışabilecek o şefkatli kalbini görebiliyoruz biz! Tokat köylerinin kahvaltılarında eksik olmayan bu tarife tereyağı ve bal da sürerseniz gözünüzü kapattığınızda Tokat’a ışınlanmanız pek mümkün. Şimdiden keyifli yolculuklar, bol keşifler dileyelim! Afiyet olsun.

Tokat pağacı nasıl yapılır, kolay Tokat pağacı, Tokat pağacı tarifi ve birçok yöresel tarif için MigrosTV videolarını takip etmeye devam edin.

Tokat pağacı yapımı:

1. Un hariç bütün malzemeler karıştırın. Unu azar azar eklenerek kulak memesi kıvamından biraz sert hamur elde edin, üzeri bezle örtülüp yarım saat mayalanmasını bekleyin.
2. Mayalandığında 3-4 adet büyük yumaklar elde edin, yumakları bir beş dakika daha üstü bezle örtülüp dinlendirin.
3. Bu sırada yumurta, yoğurt ve yağ karıştırın.
4. Yumakları çok büyük olmayacak şekilde elle açın ve yoğurtlu karışımı sürün.
5. Hamurların üstüne bir şişe kapağı yardımıyla şekil verin ve önceden ısıttığınız 200 derece fırında üstü kızarana dek, yaklaşık 20 dakika pişirin.
6. Sıcak ya da ılık olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER