MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Üçgen Mantı & Çikolatalı Mousse Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME12-15'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

MigrosTV’de iftar sofralarınıza şölen yaşatacak bir video ile karşınızdayız! Şef Halil Şımır’ın ustalığı ve lezzet sırlarıyla harmanlanan bu özel tarifler, Pek Food Üçgen Mantı ve Çikolatalı Mousse, izleyenleri hem doyuracak hem de büyüleyecek. Hazırlanışı kolay, sunumu şık bu tariflerle iftar sofralarınıza muhteşem bir dokunuş yapmaya hazır mısınız? #işbirliği

Aşağıda yer alan listeden tarif için gerekli olan malzemeleri öğrenebilirsiniz. Eksik olan ürünlerinizi Migros mağazaları ve Migros uygulamasından temin edebilirsiniz.

Ayrıca MigrosTV Youtube kanalını ziyaret etmek için hemen tıklayın!

MigrosTV’nin ilginizi çekebilecek diğer videoları;

Kırmızı etli yemek tariflerini izlemek için tıklayın!

Tavuklu tarifleri izlemek için tıklayın!

Balık tarifleri için tıklayın!

Köfte tarifleri için tıklayın!

Mevsim sebzeleri ile hazırlanan yemek tarifleri için tıklayın!

Hamur işi tarifleri için tıklayın!

Eğer hazırsanız tarif detaylarına geçelim!

Üçgen Mantı & Çikolatalı Mousse Tarifi
MALZEMELER
  • Mantı İçin

  • Pek Food Üçgen Mantı

    1 paket
  • Yoğurt

    1 kase
  • Sarımsak

    1 diş
  • Tuz

    1 çay kaşığı
  • Su

    1,5L
  • Sosu İçin

  • Tereyağı

    4 yemek kaşığı
  • Kırmızı biber

    1 tatlı kaşığı
  • Çikolatalı Mousse İçin

  • Bitter çikolata

    400 gram
  • Soğuk krema

    400 ml
  • Bisküvi

    1 paket
  • Çilek

    6-7 adet
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Bitter çikolatayı küçük parçalara ayırın ve ısıya dayanıklı bir kase içerisinde benmari usulü eritin. Bunun için, kaseyi içinde biraz su kaynayan bir tencerenin üzerine oturtun, ancak kasenin altı suya değmemeli. Çikolata eriyene kadar karıştırın ve sonra ocaktan alıp biraz soğuması için bekletin.

  • 2. Adım

    Ayrı bir kapta soğuk kremayı, koyu bir kıvam alıncaya kadar çırpın Soğuyan erimiş çikolatayı, çırpılmış kremaya ekleyip tamamen birbirine karışmalarını sağlayın.

  • 3. Adım

    Servis edilecek olan kaplara toz halindeki bisküvileri ekleyin üzerine hazırladığınız mousse karışımını bölüştürün ve buzdolabında 15-20 dk bekletin. Servis ederken üzerine tekrar toz bisküvi parçaları ve çilek ile süsleyerek servis edin.

  • 4. Adım

    Mantı için de kaynayan suya Pek Food Üçgen Mantıları ekleyip kaynatın. Bir yandan sarımsaklı yoğurdu için kaseye yoğurdu, ezilmiş olan sarımsağı ve tuzu ekleyip karıştırın.

  • 5. Adım

    Biberli sosu için ufak bir sos tenceresine tereyağını ekleyip kızdırın kızınca içerisine biberleri ekleyip ocaktan alın ve servis ederken önce mantı sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve son olarak da tereyağlı biberi gezdirip servis edebilirsiniz.