Yaz Güveci Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,20/5 Toplam: 5 Oy
view 2.793
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Yaz Güveci Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Yazın güzelliklerini sayın, desek birçoğunuz deniz-kum-güneş üçlemesini söyler; diğer tüm güzeliklerin belki farkında bile değildir. Bu yüzden unutulan güzellikler arasındaki nefis sebzeleri de biz hatırlatalım istedik. Öyle ya, yaz lezzetlerini kışın da tüketebilmek için paketleyip donduran büyüklerimiz haksız olamaz değil mi?

Biz de tıpkı büyüklerimiz gibi yazın getirdiklerinden sonuna kadar faydalanmaya devam ediyor ve mevsimin en şahane, vitamin dolu sebzelerini bu tarif içinde buluşturuyoruz.

Yaz akşamlarının hafif seçeneklerle dolu sofralarına son derece yakışacak, renkli mi renkli, vitaminli mi vitaminli, leziz mi leziz yaz güvecine bayılacaksınız. Birbirinden farklı; ama birbirine çok uyumlu nefis sebzeler güvece doluşuyor, kaynamaya başladıkça aromatik lezzetlerini birbirine karıştırıyor ve sonunda eşsiz bir lezzet şöleni oluşuyor! Çocuklar için de oldukça besleyici olan lezzet ve sağlık dolu yaz güvecini hemen bu akşam deneyin deriz. İşte yapımı hakkında tüm detaylar videomuzda. Şimdiden afiyet, bolca vitamin olsun!

Yaz güveci tarifi, nefis yaz güveci, ev yapımı yaz güveci, yaz güveci yapılışı, yaz güveci yapımı, yaz güveci hazırlanışı, yaz güveci nasıl hazırlanır, yaz güveci nasıl yapılır, yaz güveci malzemeleri ve daha birçok hafif seçenek MigrosTV videolarında. Bizi takip etmeye devam edin.

Yaz Güveci Yapımı:

1. Etleri yayvan bir tavada kavurun tuz ve karabiberin bir kısmını ilave edin ve bir kenara alın.
2. Sebzeleri birbirlerine yakın büyüklükte doğrayın.
3. İri domatesin kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayıp hazırlayın.
4. Kırmızı soğanın kabuklarını soyup iri halkalar halinde doğrayın.
5. Genişçe bir kap alıp halka soğanlar hariç tüm malzemeleri baharatlarla harmanlayın.
6. Güveçin altına halka soğanları dizin. Üzerine etleri yerleştirin.
7. Karıştırdığınız sebzeleri etlerin üzerine dökün ve üzerini kaşığın tersi ile hafifçe düzleyin.
8. Defne yapraklarını en üst kısmına yerleştirin. Etlerin tabanında kalan yağ+et suyu karışımı üzerinde gezdirin.
9. 190 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. En son üzerine rende kaşarı döküp 10 dakika kadar daha fırında tutun. Afiyetler olsun.

EN ÇOK İZLENENLER