MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Baklalı Enginar Yemeği
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK15'DK
  • PİŞİRME40'DK
  • KİŞİ SAYISI2 Porsiyon

Enginar yapımında kullanılan başlıca malzemeler denince akla ilk olarak bezelye ve dereotu gelir. Özellikle de bezelye taneleri ile enginar adeta uyumlu bir aşk yaşar onu tadanları da bu aşkın peşine sürükler. Peki ya bakla ile enginarın aşkını bilir misiniz? Eğer ki bilmiyorsanız bizce vakit kaybetmeden hemen deneyin deriz. Bahar mevsiminin en güzel müjdelerinden olan enginar ve baklanın bir tarifte buluşarak nasıl harikalar yarattığına inanamayabilirsiniz; ama olanlar tamamıyla gerçek! Bu tarifte enginar ve baklanın hem faydaları hem de lezzetleri harmanlandı, daha n’olsun! Gönül rahatlığıyla tüketebileceğiniz az kalorili, çok sağlıklı bir öğün için kollar sıvansın ve doğru mutfağa gidilsin. Şimdiden afiyet olsun!

Enginarlı bakla tarifi, enginarlı bakla nasıl yapılır, enginarlı bakla yapımı, enginarlı bakla hazırlanışı, nefis enginarlı bakla ve daha birçok sağlık dolu lezzet MigrosTV videolarında. Bizden ayrılmayın!

Baklalı Enginar Yemeği
MALZEMELER
  • enginar

    2
  • iç bakla

    250 gr.
  • boy soğan

    1
  • havuç

    1
  • şeker

  • limon suyu

    1/2
  • zeytinyağı

    3 yk.
  • tuz

    1 çk.
  • su

    3 sb.
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Tencere içerisine zeytinyağını döküp kızdırın. Ardından soğanları ekleyip hafifçe kavurun.

  • 2. Adım

    Havucu da ilave edip kavurmaya devam edin. Sonra baklaları ilave edip 1-2 dakika daha karıştırdıktan sonra tuzu ekleyin.

  • 3. Adım

    Bir süre daha karıştırıp enginarları yüz üstü gelecek şekilde karışımın üzerine yerleştirin.

  • 4. Adım

    Enginarların üzerine limon suyu döküp sıcak su ilave edin. Kapağını kapatıp orta ateşte 40 dakika pişirin.