MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Bardakta Güllaç Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK20'DK
  • PİŞİRME20'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

İftar sofralarının 11 ay özlemle beklenen hafif lezzeti güllaç bu kez bardakta. Klasik güllaç tariflerine farklı bir alternatif getirelim istedik, yapımı da sunumu da çok pratik ve şık bir güllaç tarifi hazırladık. Siz de mutlaka deneyin.

Püf noktası:

Şerbetin renginin değişmemesi için toz şekeri son olarak ekleyin. File badem yerine fındık içi kullanabilirsiniz. 

Bardakta Güllaç Tarifi
MALZEMELER
  • güllaç yaprağı

    4 adet
  • süt

    5 su bardağı
  • toz şeker

    1 su bardağı
  • gül suyu

    2 yemek kaşığı
  • vanilya

    1 paket
  • file badem

    4 tatlı kaşığı
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Sütü derin bir tencereye alın. Gül suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

  • 2. Adım

    Ilık süte toz şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

  • 3. Adım

    Güllaç yapraklarını küçük kırıklar halinde bardaklara paylaştırın.

  • 4. Adım

    Sütlü ve şekerli şerbetten ekleyip aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın.

  • 5. Adım

    Son halini alan güllaçları file bademle süsleyip buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.