Bardakta Güllaç Tarifi
3 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 53 votes, average: 3,33 out of 5
3,33/5Toplam: 3 Oy
view 3.597
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Bardakta Güllaç Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

İftar sofralarının 11 ay özlemle beklenen hafif lezzeti güllaç bu kez bardakta. Klasik güllaç tariflerine farklı bir alternatif getirelim istedik, yapımı da sunumu da çok pratik ve şık bir güllaç tarifi hazırladık. Siz de mutlaka deneyin.

Püf noktası:

Şerbetin renginin değişmemesi için toz şekeri son olarak ekleyin. File badem yerine fındık içi kullanabilirsiniz. 

Bardakta Güllaç Yapımı:

1. Sütü derin bir tencereye alın. Gül suyu ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
2. Ilık süte toz şekeri ekleyip şeker eriyene kadar karıştırdıktan sonra ocaktan alın.
3. Güllaç yapraklarını küçük kırıklar halinde bardaklara paylaştırın.
4. Sütlü ve şekerli şerbetten ekleyip aynı işlemi güllaç yaprakları bitene kadar tekrarlayın.
5. Son halini alan güllaçları file bademle süsleyip buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER