Çikolatalı Muhallebili Kadayıf Pastası Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,20/5 Toplam: 10 Oy
view 12.925
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
5

Çikolatalı Muhallebili Kadayıf Pastası Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Daha önce birbirinden leziz pasta tarifleri paylaşmıştık sizinle; iki renkli mozaik pasta, panda pasta, çilekli pasta ilk aklımıza gelenler. Bu sefer işe biraz da muhallebi katalım istedik. Çikolata ve kadayıf enfes muhallebi ile buluşuyor, ortaya çıkan tarif mutfakta lezzet fırtınası estiriyor.

Çikolatalı Muhallebili Kadayıf Pastası Yapımı:

1. Muhallebilik tel kadayıf için; kadayıfları tel tel açın.
2. Geniş bir tavada erittiğiniz tereyağında tel tel açılmış çiğ kadayıflar ve toz şekerin yarısını katıp kısık ateşte hafif bir renk alana kadar kavurmaya başlayın.
3. Kadayıf ve toz şekerin kalan kısmını ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
4. Çiğ kadayıfların hafif bir renk alıp küçük kırıklar haline gelmesine özen gösterin.
5. Kavrulmuş kadayıfları soğuması için bir kenarda dinlendirin.
6. Muhallebisi için; soğuk süt, un, yumurta sarısı, mısır nişastası, toz şeker ve vanilyayı derin bir tencereye alıp bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra kıvam alana kadar pişirin.
7. Kakao ve kaymağı ekledikten sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.
8. Üzerinin kabuklanmaması için aralarda karıştırmayı unutmayın.
9. Kavrulmuş kadayıfın bir bölümünü dilimli kek kalıbının taban kısmına serpin.
10. Hazırladığınız kakaolu sıcak muhallebiyi üzerine dökün.
11. Aynı işlemi kavrulmuş kadayıf ve muhallebi bitene kadar katlar halinde tamamlayın.
12. Buzdolabında en az 3-4 saat kadar soğuttuğunuz tatlıyı, ters çevirip kalıbından çıkarttıktan sonra dilimler eşliğinde servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER