Çiftlik Kebabı Tarifi
11 votes, average: 3,82 out of 511 votes, average: 3,82 out of 511 votes, average: 3,82 out of 511 votes, average: 3,82 out of 511 votes, average: 3,82 out of 5
3,82/5Toplam: 11 Oy
view 11.077
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Çiftlik Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Gastronom Pelin Dumanlı, MigrosTV mutfağına girdi ve MigrosTV izleyicileri için nefis yemek tarifleri hazırladı. Pelin Dumanlı’dan tarifini aldığımız lezzetlerden biri de; çiftlik kebabı oldu. Pelin Dumanlı’dan çiftlik kebabının enfes tarifini alırken, püf noktaları da öğrendik. Et yemeklerinde etin pişme süresi nedir, etin suyunu içine hapsederek daha lezzetli olması nasıl sağlanır? Çiftlik kebabına hangi malzemeler hangi sırayla konulur? Bu soruların yanıtları da videomuzda.

Çiftlik Kebabı Yapımı:

1. Tencereyi ocağa alın, zeytinyağı ilave edin.
2. Etleri tencereye alarak önce mühürleyin, ardından 30 dakika pişirin.
3. Ayrı bir tavada, doğradığınız patatesleri kızartın.
4. Etler pişince tencereden alın, etin tencerede kalan suyunda biraz yağ ilave ederek havuç ve soğanları kavurun.
5. 1 kaşık domates salçası ilave edin.
6. Sebzeler pişince eti içine ilave edin.
7. Bezelyeleri ekleyin. Karıştırın.
8. 2 su bardağı kaynamış su ilave edin.
9. Tuz ve biberini de ekleyin.
10. Yemek piştikten sonra en son kekik ve kızarmış patatesleri ekleyin.

EN ÇOK İZLENENLER