MENUKAPAT

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

MigrosTV video dünyasına ulaşmak, online tiyatro oyunlarını izlemek ve kadın akademisi platformuna erişmek için üye girişi yapınız

Giriş Yap/Üye Ol

Cep telefonu doğrulama
555 555 55 55
Cep telefonuna gelen SMS şifresini girerek doğrulama işlemini tamamlayın.
Aradığım Şey
Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi
TARİFİ HAZIRLAYAN
MİGROSTV
FAVORİLERİME EKLE
BAŞLARKEN
  • HAZIRLIK30'DK
  • PİŞİRME50'DK
  • KİŞİ SAYISI4 Porsiyon

Lezzetli ve kolay bir kebap tarifi! Fırında patlıcan kebabı tarifi MigrosTV’de. Farklı ve özel tarifler için MigrosTV yemek tariflerine göz atabilirsiniz. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf noktası:
Kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz ve dilimlediğiniz patlıcanları acısını salması için tuzlu suda bekletin. Durulayıp fazla suyunu aldıktan sonra fırınlayın.

Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi
MALZEMELER
  • patlıcan

    4 adet orta boy
  • zeytinyağı

    2 yemek kaşığı
  • kıyma

    500 gram orta yağlı
  • kuru soğan

    1 adet orta boy
  • sarımsak

    2 diş
  • galeta unu

    2 yemek kaşığı
  • maydanoz

    1/4 demet doğranmış
  • tuz

    1 çay kaşığı
  • karabiber

    1 çay kaşığı
  • kimyon

    1 çay kaşığı
  • pul biber

    1 çay kaşığı
  • zeytinyağı

    Üzeri için: 3 yemek kaşığı
  • domates

    3 adet doğranmış
  • yeşil biber

    2 adet orta boy
  • su

    1 su bardağı sıcak
ADIM ADIM TARİF
  • 1. Adım

    Kabuklarını alacalı soyduğunuz patlıcanları parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt üzerine aldığınız dilimlenmiş patlıcanları; zeytinyağı ve tuz ilavesiyle harmanlayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakın.

  • 2. Adım

    Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Orta yağlı kıymayı geniş bir kaseye alın. Doğranmış maydanoz, galeta unu, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ilavesiyle yoğurun.

  • 3. Adım

    Küçük parçalara ayırdığınız köfte harcına avuç içinizde şekil verip yuvarlayın.

  • 4. Adım

    Sosu için; ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri küçük küpler halinde doğrayın.

  • 5. Adım

    Zeytinyağını küçük bir tencerede kızdırın. Yeşil biberleri ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Doğranmış domatesleri ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Tuzla çeşnilendirip sıcak su ilavesiyle kaynamaya bırakın.

  • 6. Adım

    Fırından çıkardığınız patlıcanlar arasına hazırladığınız köfteleri yerleştirip üzerine sosunu gezdirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, 45-50 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.