Fırında Patlıcan Kebabı Tarifi
6 votes, average: 3,83 out of 56 votes, average: 3,83 out of 56 votes, average: 3,83 out of 56 votes, average: 3,83 out of 56 votes, average: 3,83 out of 5
3,83/5Toplam: 6 Oy
view 22.725
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
4

Fırında Patlıcan Kebabı Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Lezzetli ve kolay bir kebap tarifi! Fırında patlıcan kebabı tarifi MigrosTV’de. Farklı ve özel tarifler için MigrosTV yemek tariflerine göz atabilirsiniz. Kolay, pratik, sağlıklı ve lezzetli yemekler, salata, çorba, tatlı, et, tavuk, balık tarifleri, ev yemekleri, hamur işleri, pasta, börek, poğaçalar, kahvaltılıklar, sıcak ve soğuk içecek tarifleri, MigrosTV’de kısa ve keyifli videolarla sizi bekliyor.

Püf noktası:
Kabuklarını alacalı olarak soyduğunuz ve dilimlediğiniz patlıcanları acısını salması için tuzlu suda bekletin. Durulayıp fazla suyunu aldıktan sonra fırınlayın.

Fırında Patlıcan Kebabı Yapımı:

1. Kabuklarını alacalı soyduğunuz patlıcanları parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt üzerine aldığınız dilimlenmiş patlıcanları; zeytinyağı ve tuz ilavesiyle harmanlayıp önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişmeye bırakın.
2. Kabuklarını soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın. Orta yağlı kıymayı geniş bir kaseye alın. Doğranmış maydanoz, galeta unu, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve pul biber ilavesiyle yoğurun.
3. Küçük parçalara ayırdığınız köfte harcına avuç içinizde şekil verip yuvarlayın.
4. Sosu için; ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri küçük küpler halinde doğrayın.
5. Zeytinyağını küçük bir tencerede kızdırın. Yeşil biberleri ekleyip hafif bir renk alana kadar soteleyin. Doğranmış domatesleri ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Tuzla çeşnilendirip sıcak su ilavesiyle kaynamaya bırakın.
6. Fırından çıkardığınız patlıcanlar arasına hazırladığınız köfteleri yerleştirip üzerine sosunu gezdirin. Önceden ısıttığınız 180 derece fırında, 45-50 dakika kadar pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin.

EN ÇOK İZLENENLER