Fırında Pazılı Çipura Tarifi
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
4,33/5 Toplam: 6.156 Oy
view 72.346
totalCook
Toplam
cook
Pişirme
prep
Hazırlama
fork
Kişi
2

Fırında Pazılı Çipura Malzemeleri

SATIN AL

Sanal Market Seçtiğiniz ürünler, Migros Sanal Market ile tek tıkla kapınızda.

Balıkseverler! Sofralarda tadına doyulmaz bir ziyafete hazır olun. Beyaz et ve sağlıklı beslenme her zaman doğru orantılı olmuştur. Omega 3 açısından zengin besinler arasında ilk sırada olan balık, bir de fırında pişirildiğinde ondan sağlıklısı olmaz. Balığın fırınlanmış hallerinin en güzellerinden biri olan fırında pazılı çipura tarifi şimdi MigrosTV’de!

 

Fırında Pazılı Çipura Yapımı:

1. Çipuraların içini temizleyin, pullarını kazıyın.
2. Yıkayın, tuzlayıp biberleyin ve bir kenarda dinlenmeye bırakın. 
3. Isıya dayanıklı cam bir tepsiyi yağlayın.
4. Pazı yapraklarını yıkayın, saplarını kesin ve yaprakların yarısını yağlanmış tepsiye döşeyin.
5. Taze nane, kekik, biberiye, fesleğen dallarını yıkayın ve çipuraların karın boşluklarına koyun.
6. Daha sonra çipuraları tepsideki pazı yapraklarının üzerine yatırın.  
7. Balıkların altına, üstüne ve karın boşluklarına limon dilimlerini yerleştirin.
8. En üste zeytinyağı gezdirin ve kalan ikinci yarı pazı yapraklarını döşeyin.
9. Tepsiyi önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin, balıkları pişirin. 
10. Balıklar pişince tepsiyi fırından alın, sıcak servis edin.

BUNLARI DA SEVEBİLİRSİNİZ

EN ÇOK İZLENENLER